Ilveksen yllätystykki tunnustaa kovan unelmansa – "Totta kai se siintää edessä"

Ilves on ollut Liiga-syksyn suurin yllättäjä 1:45

Ilves tahkoaa jääkiekon SM-liigassa sensaatiomaista alkukautta. Tamperelaisjoukkue majailee 12 ottelua pelattuaan 24 pisteellään sarjan toisella sijalla, ja kissalauman monet nuoret pelaajat ovat puhjenneet kukkaan. 

Pääkuvan videolla äänessä myös Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi

Ilveksen kasvatti ja nykypeluri Teemu Lepaus, 25, on yllättäen koko SM-liigan pistepörssissä toisena, tasapisteissä KooKoon kärkinimi Malte Strömwallin kanssa. Toista SM-liigakauttaan pelaava Lepaus on nakuttanut alkusesongilla tehot 4+11=15. Koko viime kaudella tamperelaishyökkääjä iski 56 pelissä 24 pinnaa, joten tätä menoa nuo lukemat ovat menossa murskaksi toden teolla.

– Alkukausi on mennyt kyllä hyvin. Harjoituspeleistä lähtien on nähnyt sen, että meillä on joukkue lähtenyt hyvin hitsautumaan yhteen. Pelilliset arvot ovat löytyneet joukkueen sisällä ja kaikki noudattavat niitä, Lepaus ruotii MTV Sportille ja jatkaa:

– Meillä on nuori joukkue ja paljon omia Ilves-kasvatteja. Näkyy, että puhalletaan yhteen hiileen ja on yhteenkuuluvuuden tunne. Se on varmasti iso juttu siinä.

Yksi positiivisuuden kierrettä ja ilmapiiriä ruokkiva tekijä on Ilveksen vauhdikas ja raikas pelitapa.

– Onhan sitä mukava pelata. Nauttii kyllä pelaamisesta, kun saa toteuttaa itseään. Pelataan kiekollisesti ja tosi liikkuvaa peliä. Se on sellainen peli, mitä meidän joukkueemme tykkää pelata ja mitä meidän pitää pelata: tosi liikkuvaa kiekkoa ja kiekon pitämistä.

Tämä kokonaisuus on saanut pelaajat kukoistamaan.

– Tietysti kun joukkueella kulkee, yksilöitä nousee esille. Minulla on mennyt hyvin alkukausi, ja Ruotsalainen (Arttu, 6+7=13) on pelannut tosi hyvin pisteiden valossa. Mutta ei siellä ole ollut oikeasti heikkoja lenkkejä, vaan kaikki ovat pelanneet tosi hyvin, Lepaus sanoo.

"Valehtelisin, jos väittäisin"

Lepauksen oma matka SM-liigan huipulle on kulkennut pidemmän mutkan kautta. Vielä kaudella 2014–2015 hän pelasi lyhyen Itävallan-keikan jälkeen Suomi-sarjaa Ketterässä, ja seuraavat kaksi sesonkia vierähtivät Mestiksen SaPKossa. Sitkeys on siivittänyt syöttötaiturin askel askeleelta eteenpäin.

– Olen aina tiennyt oman potentiaalini, mutta olen kulkenut vähän pidemmän matkan kautta tänne liigapelaajaksi. Ei siinä mitään hokkuspokkus-temppuja varmasti ole, vaan se on kova työ ja sellainen maltti. Jollain menee vähän pidempään ja jotkut pääsevät nopeammin. Hyvä näin, Lepaus summaa.

Mutta mitä Lepauksella on mielessä tulevaisuuden suhteen? Ensin hän pohtii, että sitä on vaikea sanoa ja hän haluaa pelata ammatikseen niin kauan kuin mahdollista.

– Olen oppinut siihen, että päivä kerrallaan mennään ja nautitaan joka päivästä. Vaikea sanoa, mitä tulevaisuus tuo.

Onko unelmasi sektorilla KHL, maajoukkue ja NHL?

– Kyllähän minä valehtelisin, jos väittäisin, ettei olisi. Totta kai se siintää edessä. Siihen tehdään töitä kovasti ja katsotaan, mihin matka vie, Lepaus tunnustaa. 

Alla Lepauksen haastattelu kokonaisuudessaan. Lepaus kertoo muun muassa, miten hienolta tuntuu pelata Hakametsässä.

Teemu Lepaus: Pelaamisesta nauttii kun saa toteuttaa itseään 3:00

Lue myös:

    Uusimmat