Iltavirkku – näin sinustakin voi tulla aamuihminen!

Sisäinen kellosi määrittelee sen, oletko ilta- vai aamuihminen. Rytmiä voi kuitenkin pyrkiä muuttamaan elämäntapojen avulla. Kokosimme yhteen kymmenen vinkkiä.

Ihmetteletkö koskaan, miksi pysyt hereillä pitkälle yli puolenyön kun ystäväsi saa unen päästä kiinni jo kymmeneltä? Tämä johtuu sisäisestä kellostasi, ja näillä kymmenellä vinkillä pystyt huijaamaan sitä.

1. Vähennä tunti päivästäsi

Jos haluat herätä aikaisemmin, yritä vähentää velvollisuuksia iltaisin. Ihmiset tapaavat yliarvioida omat voimavaransa ja sen,kuinka kauan heillä menee aikaa asioiden hoitamiseen.

Voit yksinkertaisesti kuvitella, että kello on iltaisin tunnin enemmän kuin se todellisuudessa onkaan, ja saat aikaa rauhoittumiselle.

2. Nauti aamupalasi rauhassa

Pelkkä kahvi ja purukuminpalanen eivät täytä kunnon aamiaisen kriteerejä, sillä aineenvaihdunta ja verensokeri ovat alhaisimmillaan yöunien jälkeen.

Siksi tarvitsemmekin kunnollisen aamiaisen täyttämään meidät jälleen energialla. Parhaasta aamiaisesta löytyy proteiinia, hedelmiä ja täysjyvää.

3. Palkitse itsesi

Vältä torkun painamista ja nouse kun herätyskello pirisee ensimmäisen kerran. Näiden "ylimääräisten" minuuttien aikana voit palkita itsesi hyvästä suorituksesta vaikkapa lukemalla palstan lempiblogistasi, tekemällä pienen aamujumpan tai juomalla yhden ylimääräisen kupin kahvia.

4. Motivoi itseäsi

Vaikka et haluaisi nousta ylös, sinun on tehtävä se kuitenkin. Lopeta siis negatiivinen ajattelu ja motivoi itseäsi nousemaan ajattelemalla mitä kaikkea saat tehdä päivän aikana, ei mitä joudut tekemään.

5. Tee aamulenkki auringon noustessa

Olemme valppaimmillamme varhain aamulla - jos vain olemme hereillä. Aamukoitteessa juostu lenkki tai muu harjoitus nostaa aamun energiatasoja ja adrenaliinia moneksi tunniksi eteenpäin.

Tutkimusten mukaan ennen aamiaista tehty harjoittelu polttaa rasvaa ja kaloreita tehokkaammin kuin aamiaisen jälkeen.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja