Ilmasotakoulun vääpelin kotoa löytyi 25 kiloa amfetamiinia ja luvattomia sarjatuliaseita – mies tunnusti kaiken

Keski-Suomen käräjäoikeus on tänään alkanut puida laajaa huumerikosjuttua, jossa Jyväskylässä vaikuttaneen ryhmän uskotaan tuoneen Suomeen kymmeniä kiloja amfetamiinia. Jutussa syytetään myös Ilmasotakoulun vääpeliä raskaista rikoksista.

Jutussa on kaikkiaan yhdeksän syytettyä.

Mukana on Ilmasotakoulun vääpeli, jonka asunnolta löydettiin jutun tutkinnan yhteydessä 25 kiloa amfetamiinia, suuri määrä dopingaineita sekä useita luvattomia aseita.

Vääpeliä syytetään muun muassa vapaa-ajalla tehdyistä törkeästä huumausainerikoksesta, törkeästä ampuma-aserikoksesta sekä törkeästä dopingrikoksesta. Lisäksi miestä syytetään muun muassa palvelusrikoksesta. Syyttäjän mukaan miehen toiminta on ollut omiaan vaarantamaan luottamusta Puolustusvoimille kuuluvien tehtävien hoitoon.

Suuri huumekätkö asunnolla

Syytteiden mukaan vääpelin asunnolle tehdyssä kotietsinnässä löydettiin tammikuussa 2022 noin 25 kiloa amfetamiinia.

Aineet oli kätketty sohvatyynyihin ja vaatekaappiin. Vajaan kilon painoisia vakuumipakkauksia oli yhteensä 24. Asunnolta takavarikoitiin myös Rolex-rannekello.

Mies on tunnustanut huumelöydön ja kertonut viranomaisille, että huumeista oli tulossa hänelle itselleen yksi kilo.

Miehen asunnolta löydettiin myös noin 825 käyttöjakson verran dopingaineita. Mies on myöntänyt tämänkin ja kertonut myyneensä aineita eteenpäin useamman tuhannen euron edestä.

Niin ikään kotietsinnän aikana löytyi useita laittomia aseita sekä patruunoita. Joukossa olivat muun muassa sarjatuliominaisuudella varustetut Uzi-konepistooli sekä Suomi-konepistooli. Asunnolta löydettiin lisäksi Nagant-revolveri sekä Tokarev TT-pistooli.

Mies on myöntänyt aseetkin.

Syyttäjä vaatii vääpelille vähintään 11 vuoden vankeusrangaistusta sekä sotilasarvon menettämistä ja viraltapanoa. Jutun muille pääsyytetyille vaaditaan 13 vuoden vankeutta.

Vääpeli on ollut asian tiimoilta tutkintavankina tammikuusta 2022 saakka. Jutun varsinaiset pääepäillyt on otettu kiinni myöhemmin vuoden 2022 aikana.

Kaiken kaikkiaan huumevyyhdissä epäillään tuodun Suomeen noin 50 kiloa amfetamiinia ja kaksi kiloa kokaiinia. Poliisi tiedotti tapauksesta aiemmin tammikuussa. 

Lue myös:

    Uusimmat