Ilmaista parkkiaikaa käsin kirjoitetulla lapulla ja muita Tallinnassa pysäköimisen erikoisuuksia

Tallinnaan auton kanssa matkustavan on hyvä muistaa, että auton pysäköinnin kanssa on oltava tarkkana.

Pysäköinti tien tai kadun varteen on sallittu, mikäli sitä ei ole liikennemerkein erikseen kielletty.

Pysäköinti Virossa on kielletty esimerkiksi

  • 15 metrin päässä julkisen liikenteen pysäkistä
  • alle metrin etäisyydellä raitiovaunukiskoista
  • 5 metrin etäisyydellä maanteiden risteyksestä, suojatiestä, pyörätiestä tai pyöräilykaistan ja ajoradan risteyksestä
  • 50 metrin etäisyydellä rautatien tasoristeyksestä

Tallinnassa julkiset vartioimattomat pysäköintialueet on jaettu neljään eri vyöhykkeeseen, joita ovat keskusta, ydinkeskusta, vanha kaupunki ja Pirita.

Vanhassa kaupungissa pysäköinti on kalleinta (0,08 euroa/minuutti) ja pysäköinti on maksullista ympäri vuorokauden kaikkina viikonpäivinä. Myös ydinkeskustassa pysäköinti on aina maksullista (0,05 €/minuutti). Sen sijaan keskustaksi määritellyn vyöhykkeen julkisilla pysäköintipaikoilla pysäköinti on maksullista ma-pe klo 7-19 ja lauantaisin klo 8-15, ja tällä alueella hinta minuutin pysäköinnille on 0,02 euroa. Piritan alueella maksua peritään 15.5. - 15.9. päivittäin klo 10-22. Piritan alueen pysäköintitaksa on edellä mainittuna aikana 0,01 euroa/minuutti.

Pysäköintimaksu puhelimella

Pysäköintimaksut voi suorittaa joko älypuhelimella tai pysäköintiautomatilla. Älypuhelimella maksun voi hoitaa tekstiviestillä numeroon 1902. Automaatit toimivat viroksi, venäjäksi ja englanniksi. Eurokolikoiden lisäksi joihinkin automaatteihin kelpaavat myös eurosetelit.

Tallinnassa pysäköintimaksusta on mahdollista saada kuitenkin ensimmäinen vartti ilmaiseksi, kunhan auton tuulilasiin jättää joko kahdella viisariosoittimella varustetun parkkikiekon tai lapun, johon on kirjoitettu pysäköintiajan tarkka alkamisajankohta. Parkkimittarissa tulee siis olla kaksi aikaosoitinta täsmällisen ajan ilmaisemiseksi, joten suomalainen parkkikiekko ei käy. Muista myös, että kaksiviisarista parkkikiekkoa laittaessasi, viisareita ei tule laittaa digitaalikellon periaatteiden mukaisesti (esimerkiksi parkkiajan alkaessa 9:35, kuuluu tuntiviisarin olla 9 ja 10 välissä eikä suoraan 9 kohdalla).

Pysäköinnissä halvemmalla pääsevät myös sähköauton omistajat, sillä hiilidioksidipäästöiltään nollan luokkaa olevien autojen omistajat voivat tehdä hakemuksen pysäköintimaksuista vapauttamiseksi koko Tallinnan alueella.

Pysäköintimaksun oikein noudattamatta jättämisestä pysäköijälle seuraa 31 euron sakko.

Lisää tietoa pysäköinnistä Tallinnassa saat täältä.

Korjaus 24.9.2015 klo 9:30 Tarkennettu parkkikiekkoa koskevaa kohtaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja