Ilmaiseksi kesäkuntoon? Lue rahaa säästävät vinkit!

Hyvä olo, terve olemus ja ulkonäkö sekä kapeampi uuma eivät vaadi rahallista panostusta, jos olet tarkkana. Lenkkipolut ovat toki Suomessa ilmaisia, mutta mitä muuta voit itse tehdä hehkeämmän olemuksen eteen?

Terveydestä huolehtiminen on edullisempaa kuin jatkuva sairastelu. Omaan hyvinvointiin panostaminen on siis kuin laittaisi rahaa pankkiin – mutta miten siitä selviäisi mahdollisimman edullisesti?

1. Hyödynnä kirjaston jumppakokoelma

Kirjaston DVD-hyllyltä löytyy useita erilaisia kuntoiluvideoita aina Maria Putkiston "Kasvoklinikasta" perinteiseen haarayppy-jumppaan. Kun olet aloittamassa uutta kuntoiluharrastusta, hyödynnä lainalevyt ja kokeile niitä etukäteen kotona ennen ostopäätöstä.

2. Tarkasta tarjoussivustot

Internetistä löytyy jo useita tarjoussivustoja, joilta löytyy muun muassa kauneus- ja kuntopalveluita alennettuun hintaan. Jos mietit esimerkiksi tanssiharrastuksen aloittamista, hanki tarjoussivulta muutama kokeilutunti. Näin et päädy maksamaan koko lukukauden hintaa, mikäli uusi harrastus ei miellytäkään.

3. Luota ammattilaiseen ihmeiden sijaan

Usein ammattilaisen käyttö tulee edullisemmaksi, kuin se, että yrität ratkaista ongelmasi itse.

Haaveiletko esimerkiksi täydellisestä ihosta, jonka vuoksi tuhlaat tukuittain rahaa erilaisiin ihmeaineisiin? Vierailu kosmetologilla voi tuntua kalliimmalta vaihtoehdolta, mutta samalla saat tietoa ihostasi ja parhaat neuvot siihen, mikä sille on hyväksi. Jos kärsit ongelmaihosta, varaa suosiolla aika ihotautilääkärille.

4. Kokeilukerta kuntosalille?

Useat kuntoilukeskukset antavat asiakkaidensa kokeilla palveluitaan ilmaiseksi ennen ostopäätöksen tekoa. Hyödynnä tämä etu, jos haluat liittyä asiakkaaksi. Silloin saat osviittaa siitä, haluatko jäsenyyden oikeasti vai et.

5. Selvitä sukusi sairaudet

Löytyykö suvustasi perinnöllisiä sairauksia? Selvitä ne jo nyt, vielä kun olet terve. Jos esimerkiksi tiedät isoisäsi kuolleen sydänkohtaukseen, osaat tarkkailla kolesteroliarvojasi jo nuorena.

6. Hyödynnä näytepakkaukset

Kärsitkö atooppisesta ihosta tai kaipaatko apua hikoileviin jalkoihin? Ennen kuin ostat koko pakkauksen, pyydä myyjältä näyte tuotteesta. Tämä voi säästää sinulta useita kymmeniä euroja, mikäli aineesta ei olekaan hyötyä.

7. Luota vihreään

Hedelmät, vihannekset ja juurekset ovat hyväksi sinulle – miksi siis jättäisit ne pois lautaseltasi? Kokeile aamupalaksi esimerkiksi maistuvaa smoothieta ja lisää jokaisella aterialla kasvisten määrää.

On turha väittää, että hedelmien, vihannesten ja kasvisten osuuden kasvattaminen suurentaisia ruokalaskua sillä kyse on valinnoista. Esimerkiksi kaali, erilaiset juurekset ja tarjoushedelmät eivät maksa paljoa, mutta auttavat sinua sekä pitämään huolta painostasi, että terveydestäsi.

8. Muista ilmaiset liikuntaharrastukset

Lenkkipolut ja hiihtoladut ovat Suomessa ilmaisia, eikä välineisiinkään kulu liikaa rahaa, jos kalliiden urheiluliikkeiden sijaan lainaat ystävän tamineita tai teet löytöjä alennusmyynneistä ja kirpputoreilta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja