Ilkka Herola harppoi ylöspäin – Saksan supertähti otti komeasti omansa yhdistetyn MM-ladulla

Herola: Hyppy kuntoon ja monttuun asti sunnuntaina 1:40
Ilkka Herola: Hyppy kuntoon ja monttuun asti sunnuntaina.

Ilkka Herola nousi 11:nneksi yhdistetyn suurmäen kilpailussa Seefeldin MM-hiihdoissa.

Herola lähti hiihto-osuudelle 117-metrisen hypyn jälkeen 20. sijalta, 1.51 minuuttia kärjen perään. Suomalaistähti puristi 10 kilometrin lenkin ensimmäisillä 2,5 kilometrillä kärkeä puolisen minuuttia kiinni, mutta seuraavien kilometrien aikana tahti hiipui ja Herolan asemaksi jäi taistella sijoituksista 10. sijan tuntumassa.

Herola tuli maaliin lopulta 11:ntenä, 1.09,3 minuuttia saksalaisen maailmanmestari Eric Frenzelin jälkeen.

Eero Hirvonen petrasi mäen jälkeiseltä 27. sijalta maaliin 20:ntenä. Leevi Mutru oli hänen vanavedessään 21:s, ja Arttu Mäkiaho sijoittui 23:nneksi.

Mestaruudesta taisteli viimeisillä kilometreillä neljä kilpailijaa. Mäkiosuudenkin ykkönen Saksan Eric Frenzel nappasi uransa yhdeksännen arvokisavoiton riuhtaistuaan kilpailun loppupuolella vastaansanomattomasti karkuun Norjan Jan Schmidiltä (2:s) ja Itävallan Franz-Josef Rehrliltä (3:s) sekä Mario Seidlilta (4:s).

Seuraavaksi yhdistetyssä kisataan sunnuntaina parisprintissä, jossa Herola ja Hirvonen on arvioitu ennakolta potentiaalisiksi mitalisuosikeiksi.