Ile Vainio kuvailee Harri Marstiota raspikurkkujen kuninkaaksi, suree miehen kuolemaa: "Jumalan ylilyönti"

Ile Vainio pitää terveysongelmista kärsineen, mutta niihin toiveikkaasti suhtautuneen Harri Marstion kuolemaa epäreiluna. Vainio kuvailee Marstiota raspikurkkujen kuninkaaksi.

Laulaja Harri Marstion uutisoitiin eilen torstaina 1. helmikuuta kuolleen auto-onnettomuudessa. Asiasta uutisoi ensimmäisenä IltalehtiSyöpää sairastanut Marstio oli kuollessaan 62-vuotias.

Marstio tunnetaan soolouransa lisäksi muun muassa Kultakurkut-yhtyeestä, jossa hän lauloivat hänen lisäkseen Esa Eloranta ja Bablo.

Karheasta äänestään tunnetun Marstion tunnetuimpia levytyksiä on 1990-luvun alussa julkaistu versio Juha Vainion kirjoittamasta Muisto vain jää -kappaleesta.

– Uutinen tuli täytenä yllätyksenä. Pari päivää sitten Harri vielä julkaisi valoisan ja toiveikkaan some-postauksen. Harrin kuolema tuntuu tosi väärältä hänen läpikäymänsä taistelun jälkeen, Juha Vainion poika, Marstion vuosikymmenten ajan tuntenut Ilkka "Ile" Vainio kommentoi MTV:lle.

– Hän toi ystäville ympärillään valoa ja taistelutahtoa. Harri ei antanut periksi ja sitten hänet viedään pois tuolla tavalla. Tuntuu jumalan ylilyönniltä.

Ile Vainiolle jäi Harri Marstiosta runsaasti hienoja muistoja.

– Hän oli todella valoisa ja hieno taiteilija. Kaikki pitivät Harri Marstiosta. En kuullut kertaakaan kenenkään sanovan pahaa sanaa hänestä. Raspikurkkujen kuningas.

Vainio konsertoi yhdessäJanus Hanskin kanssa kevään aikana ympäri Suomea Juha ja Ilkka Vainion lauluja -teeman alla. Huomenna lauantaina on edessä konsertti Marstion kotikonnuilla Kuusankoskella.

Harri Marstiolla todettiin viisi vuotta sitten imusolmukesyöpä, joka saatiin parannettua. Muutama vuosi sitten syöpä uusiutui.

Marstio tuli suurelle yleisölle tutuksi 1980-luvun alussa, jolloin hän vieraili Pedro's Heavy Gentlemenin albumilla esittäen kappaleen Romany Violin. Samana vuonna ilmestyi Marstion soolodebyyttialbumi.

Harri Marstion kuolemasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja