Ile Jokinen kotiin sairaalasta: Ajatusmaailma on muuttunut

Keväällä aivoverenvuodon vuoksi sairaalahoitoon joutunut Ile Jokinen on päässyt kotiin.

Huhtikuun lopulla aivoverenvuodon takia sairaalaan joutunut Ile Jokinen on päässyt palaamaan kotiin. Laakson sairaalasta perjantaina kotiutunut radiojuontaja kuvailee oloaan tällä hetkellä hyväksi.

– Vointi on hyvä, eikä ole mitään mitä en voi nyt tehdä. Täytyy kuitenkin muistaa huilata. Taudin kuvaan kuuluu väsymys, vaikka olo olisi näennäisesti ok, mies summaa vointiaan. 

Sairaslomalta näillä näkymin syyskuussa radioon palaava suosikkijuontaja iloitsee kotiutumisestaan normaaliin perheellisen arkeen.

– Arki on jäänyt vaimon hoteille, joten on mukava osallistua touhuun. Samalla näkee mikä oma jaksaminen on. Sairaalassa kun tuodaan ruoka eteen, mutta kotona pitää käydä kaupassa, mies kuvailee tunnelmia kotiinpaluun jälkeen.

Voimavarana positiivinen asenne

Aivoverenvuodon vakavuudesta huolimatta suosikkijuontaja on koko toipumisprosessin ajan pyrkinyt pitämään yllä positiivisen asenteen. 

– Ei tässä auta muu kuin positiivisuus. Jos miettii miksi tämä tapahtui minulle, silloin jää vain suohon nykimään. Näen sairauden toisena mahdollisuutena, Jokinen pohtii. 

Radio Novan iltapäivää yhdessä Elina Viitasen kanssa juontava suosikkiääni kertoo sairauden muuttaneen tämän maailmankuvaa.

– Maailma on nyt toisen näköinen. Ajatusmaailma on muuttunut, ja sitä keskittyy siihen mikä on oikeasti tärkeää, mies kuvailee.

Uuden tärkeysjärjestyksen lisäksi sairaus sai radiosuosikin kokemaan myös kiitollisuutta niin läheisiltä kuin vierailtakin saamaansa tukea kohtaan. 

– Kun kannustavia viestejä tulvii ovista ja ikkunoista niin se on uskomaton fiilis. Olen kiitollinen ja haluan näyttää ihmisille, että olen saamani tuen arvoinen, Jokinen lopettaa. 

Ile Jokisen sairaalasta kotiutumisesta ensimmäisenä kertoi Ilta-Sanomat. 

   




Lue myös:

    Uusimmat