Mainos

IL: Venäjä-propagandaa levittävä radio aloitti toimintansa Suomessa

Suomen radioaalloillakin kuultava Love FM on saanut Viestintävirastolta luvan toimia vuoden 2019 loppuun, kertoo Iltalehti.

Love FM -kanavaa voi kuunnella Jyväskylässä, Kuopiossa, Oulussa ja Tampereella. Kanavalla kuullaan musiikkia ja Venäjän propagandaa toistavia uutisia.

Facebook-sivuillaan radiokanava kertoo uutisien perustuvan ”luotettavien venäläisten uutistoimistojen päivittäiseen raportointiin”. Kanava kertoo julkaisevansa uutisia, joita muualla Suomen mediassa ei julkaista.

Esimerkiksi Itä-Ukrainan tilanteesta uutisoitaessa kanavalla painotetaan, ettei Ukraina noudattanut Minskin sopimusta ja että maassa sorretaan ihmisoikeuksia.

Kyselyjä tullut

Viestintävirastosta kerrotaan Iltalehdelle, että kanavasta on tullut kyselyjä. Propagandistiseen toimintaan on kuitenkin hankala puuttua sananvapauden vuoksi.

– Radiotoimintaan sovelletaan lakia sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä. Laki ja Euroopan yhteissopimus eivät kiellä aatteellisen tai virallisesta näkemyksestä poikkeavan sisällön levittämistä, taajuushallinnon johtaja Jarno Ilme kertoo lehdelle.

Lainvastaisen sisällön, kuten kunnianloukkausten tai kansanryhmää kohtaan kiihottamisen, levittämisestä asia muuttuu poliisiasiaksi. Viestintävirasto ei voi puuttua sisältöön, mikäli toimija ei riko lakia tai lupaehtoja. Sen sijaan virasto katsoo, että ohjelmistoluvan hakija on riittävän vakavarainen radiotoiminnan pyörittämiseen.

Laki mahdollistaa liikenne- ja viestintäministeriön puuttumisen ainoastaan tapauksissa, joissa ohjelmistoluvan myöntäminen voi olla huomattavia vaikutuksia viestintämarkkinoiden kehitykseen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.