IS: Konkurssiin menneen startup-yrityksen johtaja tuhosi tunnetun suomalaismiljonäärin 270 neliön lukaalin Helsingin Ullanlinnassa – parkettilattiassa oli suuri reikä keskellä huonetta

Yritysjohtaja aiheutti jättivahingot tunnetun miljonäärin asunnolle.

Konkurssiin menneen startup-yrityksen johtaja aiheutti mittavat tuhot Suomen tunnetuimpiin miljonääreihin kuuluvan vuorineuvoksen arvoasunnolle, uutisoi Ilta-Sanomat.

Helsingin Ullanlinnassa meren rannassa sijaitsevassa yli 270 neliömetrin suuruisessa arvoasunnossa jouduttiin tekemään kallis remontti vuokralaisen jäljiltä.

Huoneiston oli vuokrannut työsuhdeasunnoksi toimitusjohtajalleen viestintäteknologian startup-yritys. Asunnon kuukausivuokraksi oli sovittu 5 500 euroa.

Mahdollisille muutostöille oli saatava omistajan lupa ja sopimusliitteessä huomautettiin erikseen 150 000 euron arvoisesta parketista sekä arvokkaista pintamateriaaleista. Mitään reikiä ei saisi tehdä kosteisiin tiloihin.

Omistaja ei osannut epäillä mitään pariin vuoteen niin kauan kuin vuokranmaksu sujui normaalisti. Loppuvuodesta 2017 vuokrat jäivät maksamatta ja totuus tuli ilmi.

Väitti saaneensa luvan muutostöihin

Samoihin aikoihin omistaja irtisanoi vuokrasopimuksen ja vuokralaisen johtama yritys ajautui konkurssiin.

– Arvohuoneistossa kohtasi omistajaa järkyttävä näky. Suureen ruokasaliin oli rakennettu koko ikkunaseinän pituinen kipsilevyseinä peittämään arvokkaat vitriinikaapistot, artikkelissa kerrotaan.

– Levyt oli kiinnitetty kulmaraudoilla seiniin ja lattiaan liimamassalla. Kaapeista oli irrotettu listoja, joita lojui sikin sokin seinän takana. Kylpyhuoneen seinään oli kiinnitetty raskaat puiset puolapuut. Parkettilattiassa oli suuri reikä keskellä huonetta.

Arvohuoneiston omistaja ryhtyi perimään mittavan korjaus- ja ennallistamisremontin kustannuksia vuokralaiselta, joka väitti saaneensa luvan muutostöihin omistajan asiamieheltä.

Vuokralainen piti vaatimusta perusteettomana. Kiista eteni käräjäoikeuteen, missä omistaja vaati vuokralaiseltaan yhteensä yli 25 000 euron korvauksia remonttikuluista ja maksamattomista vuokrista.

Helsingin käräjäoikeus hyväksyi vuokranantajan vaatimukset syyskuussa antamallaan päätöksellä.

Startup-johtaja yritti saada kanteen kumottua hovissa, mutta Helsingin hovioikeus kieltäytyi myöntämästä asialle jatkokäsittelylupaa.

Käräjäoikeuden ratkaisu jäi voimaan.


Oikaisu 27.11. klo 13.52: Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat, joka julkaisi jutun aiheesta jo viime viikolla, ei Iltalehti.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja