MTV vieraili Suomen korkeimmassa asuintalossa: Neliöhinnat ovat suolaisia ja asunto voi maksaa miljoonia, mutta vastineeksi luvataan yhteisöllisyyttä – tältä näyttää Kalasataman pilvenpiirtäjässä

5:37
Video: Miltä Suomen korkeimmassa asuintalossa näyttää? MTV:n Viiden jälkeen -ohjelma vieraili paikan päällä.

Helsingin Kalasatamaan pian avattava Majakka-asuintorni täyttää pilvenpiirtäjän määritelmän. Sen neliöhinnat ovat kuitenkin kovat, vaikka tarvetta olisi erityisesti edullisemmille asunnoille. Viiden jälkeen vierailee Suomen korkeimmassa asuintalossa.

Helsinki kasvaa kovaa vauhtia, lähes 7000 asukkaalla vuosittain, joten asuntojen tarve on suuri.

Helsingin Kalasatamaan pian avattava Majakka-asuintorni täyttää yli 130 metrin korkeudellaan pilvenpiirtäjän määritelmän. Kyseessä onkin Suomen korkein asuinrakennus.

Asumista kaupungin kattojen yllä

Majakka vastaa asuntopulaan yli 280 asunnolla. Talo vetää asukkaita kuuden normaalin kerrostalon verran.

Suurissa kaupungeissa on eritoten edulliselle asumiselle, sillä pienituloisten, kuten opiskelijoiden ja eläkeläisten osuus on kasvava.

Valtaosa Majakan asunnoista on maltillisen kokoisia, mutta niiden keskimääräinen neliöhinta kapuaa reiluun 7 000 euroon. Tästä huolimatta kysyntä on ollut kovaa. Myymättä on enää muutama asunto. Tosin näiden hinta kipuaa yli kahden miljoonan euron.

Korkea palvelutaso houkuttimena

Majakkaa on markkinoitu alusta lähtien korkealla palvelutasolla. Talosta löytyy kauppakeskuksen palvelujen ohella esimerkiksi aulapalvelu sekä lisämaksullisia huolto-, siivous- ja lemmikkipalveluita.

Pian avautuva asuintalo on jo nyt tunnettu myös yhteisöllisyydestään.

Majakassa on runsaasti yhteiskäyttötiloja aina pesulasta kuntosaliin ja kerhotiloihin. Rakennuttaja SRV:n mukaan tulevat asukkaat ovat ottaneet yhteisöllisyyden innolla vastaan.

Kaipaako arvoasunnon ostaja yhteisöllisyyttä?

Miljoona-asuntojen ostajakunta on kuitenkin pieni ja vaativa. Majakan korkea palvelutaso varmasti miellyttää, mutta kaipaako arvoasunnon hankkija taloyhtiön yhteisöllisyyttä ja jakavaa toimintamallia?

SRV:n aiemman arvion mukaan kalliit asunnot käyvät kaupaksi vasta lähempänä valmistumisajankohtaa.

Asukkaiden on määrä saada avaimet käteen vihdoin ensi viikolla. Majakan valmistuminen on myöhästynyt miljoonia euroja maksaneen vesivahingon takia. Alun perin valmista piti olla jo toukokuussa.

Juttua korjattu 21.11. kello 12.27: Korjattu juttuun asuntojen keskimääräinen neliöhinta. Aiemmin jutussa kerrottiin, että neliöllä on hintaa keskimäärin 14 000 euroa. Oikea neliöhinta on hieman yli 7000 euroa. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja