IL: Hoitajat syytteeseen: Lasta kuristettiin ja käärittiin mattoon

Iitissä sijaitsevan Loikalan kartanon kahta miestyöntekijää epäillään 15-vuotiaan pojan pahoinpitelystä. Asiasta uutisoineen Iltalehden mukaan laitoksen mieshoitajien epäillään kuristaneen poikaa, ja sulloneen tämän sen jälkeen maton sisälle. Epäilty pahoinpitely olisi tapahtunut helmikuussa 2010. Loikalan kartano on erityislastensuojeluyksikkö ongelmanuorille. Teinipoika saapui Loikalan kartanoon vain hieman ennen hämäriä tapahtumia.

Pahoinpitelysyytteitä käsitellään tänään Kymenlaakson käräjäoikeudessa. Iltalehden tavoittama Loikalan kartanon johtaja Heidi Rauha kiistää, että mitään lehdessä kuvailtua olisi tapahtunut.

– Meidän työntekijämme eivät ole syyllistyneet minkäänlaisen pahoinpitelyyn. Tämä on merkillinen tarina, Rauha toteaa Iltalehdessä.

– Meillä on seikkaperäiset säännökset rajoitustoimista, ja niitä noudatetaan. Asiakassuunnitelmissa nämä kaikki käydään läpi. Perheillä ja asiakkailla on aina mahdollisuus välittää työntekijöille tietoa mahdollisista epäkohdista. Tällaista ei ole tässä tapauksessa tapahtunut.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja