IL: Autokauppias yrittää kiristää Harrilta 1 500 euroa – käyttää hyväkseen Trafin sähköistä varmennetta

Iltalehti uutisoi aiemmin tänään riihimäkeläisen miehen pieleen menneistä autokaupoista.

Riihimäkeläinen Harri Tuominen kertoo Iltalehdelle lähteneensä viime sunnuntaina hieromaan autokauppoja turkulaismiehen kanssa. Hänellä oli kiikarissaan turkulaismiehen noin 3 000 euron arvoinen Audi. 

Miehet päätyivät lopulta vaihtamaan autoja keskenään, mutta kauppakirjaa tai luovutustodistusta ei tehty.  Tästä alkoivat Tuomisen vaikeudet.

Hän yritti vakuuttaa ja rekisteröidä auton Trafin sähköisellä varmenteella, mutta kävi ilmi, että varmenne oli vanhentunut ja hetkeä aiemmin ostettu auto oli poistettu liikennekäytöstä. Tuominen kertoo Iltalehdelle myyjän yrittävän nyt kiristää häneltä 1 500 euroa uudesta varmenteesta.

Myyjältä saatavan sähköisen varmenteen avulla ostaja voi tehdä Trafin sivuilla rekisteri-ilmoituksen omistajanvaihdoksesta. Koska myyjällä on mahdollisuus perua varmenne ja luoda uusi, mahdollistaa se Tuomisen mukaan rikollisen toiminnan.

Trafin osastopäällikkö Toni Pallaspuro kertoi Iltalehdelle, että he ovat saaneet aiheesta aiemminkin yksittäisiä yhteydenottoja, mutta palaute vuonna 2015 käyttöönotetusta varmenteesta on ollut pääosin positiivista. Pallaspuron mukaan on erittäin harvinaista, että myyjä peruu varmenteen.

Tuominen on jättänyt myyjästä tutkintapyynnön poliisille.

***

1:01

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja