Iivo Niskanen hehkutti Rukan suomalaissäväyttäjää – kaksikko tuntee jo lapsuudesta: "Hyvä kaveri hiihti noin hyvin"

Iivo Niskanen oli odotetusti Suomen mieshiihtäjien ykköstykki maailmancupin avausviikonloppuna Rukalla, mutta kirkkaan kärjen takana muutama muukin säväytti.

Joni Mäki ylsi välieriin perjantain sprintissä, Lari Lehtonen hiihti kaksi hyvää kilpailua ja Perttu Hyvärinen nousi 13:nneksi sunnuntain vapaan takaa-ajossa.

Hyvärinen pettyi lauantaina 15 kilometrin perinteisen suoritukseensa (17:s), mutta sunnuntain vapaan osuusajoissa hän oli peräti viides.

–  Tänään onnistui kaikki. Suksi oli huikea. Yksi uran parhaista hiihdoista, Hyvärinen sanoi.

–  Pystyin olemaan tyytyväinen loppukiriinkin. Pari sijaa olisi voinut vielä ottaa loppukirissä, mutta ei makeaa mahan täydeltä, Hyvärinen summasi usean hiihtäjän loppukiritaistelun jälkeen.

Perinteisessä voiton ja takaa-ajossa kolmannen sijan ottanut Niskanen oli mielissään kaverinsa suorituksista.

–  Olen tyytyväinen siihen, kun hyvä kaveri hiihti noin hyvin. Lauantaina hänelle jäi jossiteltavaa, mutta nyt hän sai kivan onnistumisen. Hänellä ei ole ollut helppo harjoituskausi, Niskanen tuumi.

Uransa aikana Hyvärinen, 28, on kärsinyt esimerkiksi ylikunnosta. Hän oli aikoinaan juniorilupaus, mutta aikuisten sarjoissa vuotta nuorempi Niskanen on lykkinyt maailmanmenestykseen.

–  Olemme pienestä asti olleet samoissa kisoissa ja nyt toivon, että työ tuo tulosta Pertulle. Hän on tehnyt töitä yhtä lailla, Niskanen kertoi.

Lehtosen jalka kestää

Lari Lehtonen odotteli lauantain perinteisen 19. sijan jälkeen jopa parempaa menoa hänelle vahvemmalla vapaalla, mutta tippui minikiertueen 23. sijalle.

–  Hyvä alku ja yritin tehdä kaikkeni, että pääsen porukkaan kiinni. Edellä menevät hiihtivät heidän edellään meneviä kiinni, joten jokaista äijää kohti piti hiihtää sekunti kovempaa. Se oli tyhjä arpa, Lehtonen sanoi.

Viime talven lopussa tehdyn akillesjänne- ja kantapääoperaation jälkeen Lehtonen on palannut hyvään kisakuntoon, mutta kauteen valmistautuminen hidastui toipumisen vuoksi.

–  Sen verran on vuosia ja kilometrejä takana niin pohjat riittävät, Lehtonen jutteli.

Krista Pärmäkoski kertoi tunnelmistaan kovan takaa-ajokisan jälkeen:"En pystynyt vastaamaan siihen" 2:24
Krista Pärmäkoski kommentoi takaa-ajohiihtoaan MTV Urheilulle.

Lue myös:

    Uusimmat