Iina Kuustonen treenasi itsensä tiukkaan kuntoon bikini fitness -roolia varten – ruokaohjelmassa erikoinen yksityiskohta: "En pystynyt olemaan erossa siitä"

Iina Kuustosen rooli Punttikomediassa on vaatinut kokonaisvaltaista valmistautumista sekä ruokavalion että treenin puolesta. Puoliso Sebastian Rejman paljastaa odottavansa pizzaperjantain paluuta.

Näyttelijäpariskunta Iina Kuustonen ja Sebastian Rejman nähdään molemmat syksyllä ensi-iltansa saavassa Syke-elokuvassa, jonka tiimoilta pari saapui tällä viikolla Red Carpet -festarin ohjelmiston julkistustilaisuuteen yhdessä elokuvan muiden tähtien kanssa.

Pari vuotta poissa Syke-sarjasta olleen Kuustosen hahmo Iiris oli sarjan alkaessa yksi neljästä päähenkilöstä yhdessä Tiina Lymin, Lena Meriläisen ja Leena Pöystin roolihahmojen kanssa.

– Tähän työyhteisöön oli ihanaa tulla takaisin, Kuustonen totesi MTV Uutisten haastattelussa.

– Syke on kotoisa työpaikka. Varsinkin siksi, että mukana on koko alkuperäinen nelikko. Se oli minulle iso asia, miksi halusin tulla takaisin. Sairaalamaailmassa on lisäksi todella mielenkiintoista näytellä, hän jatkaa.

Rejman nähdään elokuvan lisäksi edelleen myös Syke-sarjassa, jonka uusi kausi alkoi hiljattain Ruudussa. Hän on ollut tekemässä Kummeli-porukan kanssa myös Kontio & Parmas -sarjaa.

– Lisäksi kävin vierailemassa Luottomiehessä, mikä oli suuri kunnia. Siinä oli tosi hauskaa olla mukana, Rejman kiittelee.

Myös muusikkona tunnettu mies sanoo, että musiikkiura on ollut jäissä viime aikoina, eikä ole vielä varma, mitä tulevaisuus tuo musiikin suhteen tullessaan.

– Euroviisuvuoden jälkeen takki oli tyhjä. Olen niin rakastunut näyttelemiseen, että olen tietoisesti panostanut siihen, ja arki on muutenkin aika kiireistä. Kun se ei ole minulle itsellenikään selvää, mitä musiikin suhteen haluaa tehdä, täytyy sen antaa muhia rauhassa, hän pohtii. 

Sykkeessä ensihoitajana ja Ivalossa poliisina nähty Kuustonen kuvaa parhaillaan Punttikomedia-elokuvaa ja tunnustaa rakastavansa fyysisiä haasteita. Rooli on vaatinut valmistautumista vuoden alusta asti, sillä Kuustosen hahmo on bikini fitness -kisaan tähtäävä kirjastonhoitaja.

– Se on käynyt työstä. Elämä on pyörinyt viimeiset kuukaudet syömisen ja salin ympärillä. Sen jälkeen, kun Ivalon kuvaukset loppuivat tammikuussa, ovat muovirasiat ja broccolit tulleet tutuiksi, hän havainnollistaa.

Bikini fitness -kuntoon pääseminen on tarkoittanut 5–6 salitreeniä viikossa. Kerran viikossa treenejä on valvomassa fitness-valmentaja, jonka kanssa Kuustonen on pitänyt tiiviisti yhteyttä projektin aikana.

– Kuvaukset ovat kestäneet nyt kuukauden ja päivät ovat olleet tiukkoja, näyttelijä tunnustaa ja sanoo yllättyneensä siitä, ettei harjoittelu ollutkaan niin yksipuolista kuin hän ennakkoon oli ounastellut.

– En tiennyt, että se on noin huippu-urheilua, ja että fitness-treenaaminen on niin mielekästä. Nyt en puhu ravitsemuksellisesta puolesta, vaan fyysisestä treenistä. Se on tosi voimaannuttavaa ja inspiroivaa, hän kehuu.

Ruokavaliossa erikoinen yksityiskohta

Kaloreita Kuustonen ei ole laskenut, sillä ruokaohjelma tuli fitness-valmentajalta. Siinä on yksi erikoisuus.

– Valmentaja sanoi, että olen ensimmäinen ihminen, jonka ruokavalioon hän on sisällyttänyt suklaan, koska en pystynyt olemaan erossa siitä, hän nauraa ja paljastaa pihistäneensä riisin määrässä saadakseen pitää suklaan mukana ruokavaliossaan. 

Kuustonen kertoo kuulleensa fitness-urheilijoilta, että elämäntapa sopii ihmisille, jotka rakastavat rutiineja. Laji mielletään myös tunnollisten ihmisten suosimaksi, sillä se vaatii tiukkaan kurinalaisuutta.

– Minä taas rakastan työssäni sitä, että jokainen päivä on kuvauksissa erilainen, toteaa Kuustonen, joka tunnustautuu kuitenkin perusluonteeltaan supertunnolliseksi, mutta ei ole silti stressannut liikaa tilannetta.

– En ole menossa oikeasti kisaamaan, joten olen voinut pitää projektin hauskana. Olen tehnyt kovan duunin, mutta en hampaat irvessä.

Projektia on seurannut läheltä myös näyttelijälle entuudestaan tuttu personal trainer, jonka kanssa Kuustonen on tehnyt töitä muun muassa Ivalo-sarjan yhteydessä. Vointia on seurattu myös laboratoriokokeissa.

– Arvot on tsekattu, ettei tule mitään ongelmia, kun liikutaan pienissä rasvoissa. Lähtökohta on ollut, ettei terveyttä riskeerata, eikä kukaan ole minulta sellaista vaatinutkaan, näyttelijä korostaa.

Rejman myöntää, että puolison kurinalainen ruokavalio on tullut reilussa puolessa vuodessa tutuksi myös hänelle.

– Turhaa kahdelle aikuiselle on tehdä erillisiä ruokia, eli aika paljon on syöty samaa, hän kertoo.

– Sanotaan näin, että odotan pizzaperjantain paluuta, hän tunnustaa. 

Toinen koti Tampereella

Punttikomediaa kuvataan Tampereella, missä Kuustonen viettää arkipäivät. Viikonlopuiksi hän palaa perheen kotiin Helsingissä.

– Lapset ovat Tampereella osan viikkoa mukana. Minulla on kämppä siellä kuvausten ajan, Kuustonen kertoo.

Rejman sanoo, että avain vanhempien liikkuvan työn ja pikkulapsiarjen yhdistämisessä on aikataulutus.

– Ja onneksi tukijoukot ovat lähellä, kun molempien vanhemmat asuvat Helsingissä. Olemme myös löytäneet hyviä lastenhoitajia. Hurjaa se on, mutta kun aikatauluttaa ajoissa, sillä siitä selvitään.

Kuustonen sanoo, että lapset auttavat myös siinä, etteivät rankat roolit jää pyörimään mieleen työpäivän jälkeen. Toinen oiva keino heittää työasiat mielestä on juokseminen.

– Juuri viime viikolla kun oli hermoja kiristävä kuvauspäivä, lähdin Pyynikille juoksemaan heti kuvausten jälkeen. Jo kymmenen minuutin kohdalla olo helpotti. Juokseminen toimii minulle hyvin tunteiden purkamiseen ja ajatusten läpikäymiseen. Sauna on toinen hyvä siirtymäriitti. Mutta rakastan myös sitä, kun kotiin tullessa eteisessä odottavat lapset eivät odota, vaan pakottavat läsnäoloon. 

Punttikomedian kuvaukset päättyvät sopivasti ennen juhannusta. Kuustonen sanoo lähipiirin odottavan yhtä asiaa.

– Veikkaan, että syöminen on aika vahvasti läsnä, Rejman vitsailee perheen juhannussuunnitelmista kysyttäessä.

Myös Kuustonen arvelee lähipiirin odottavan, että hänkin pääsee syömään ja herkuttelemaan. Hänellä itsellään ei kuitenkaan ole mielessä vielä mitään tiettyä ruokaa, jota juhannuksena olisi ehdottomasti saatava.

– Olen aika hyvä asennoitumaan asioihin, enkä ole kärsinyt tästä. Tämä on kohdallani määräaikainen projekti, joten ajattelen jaksamisen olevan asennekysymys. Enemmänkin odotan sitä, että saan vapautettua elämän normaalimmaksi, kun se on nyt ollut aika kontrolloitua, Kuustonen pohtii.

Mökkeilyä hän sen sijaan tunnustaa odottavansa jo kovasti.

– Se on minulle ihanin tapa viettää kesää. Olen mökillä onnellisempi kuin missään, kun saa olla veden äärellä kumpparit jalassa, hän hymyilee. 

Red Carpet -festari järjestetään Hyvinkäällä 26.-29.8.2021

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja