IIHF lykkää Valko-Venäjän MM-kisapäätöstä – Jääkiekkoliiton puheenjohtaja: "Välttämätöntä ottaa aikalisä"

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n hallitus kokoustaa keskiviikkona ja torstaina. Käsittelyssä on ollut muun muassa ensi kevään MM-kisojen kohtalo. Kisoihin on liittynyt polemiikkia, sillä Valko-Venäjän ihmisoikeustilanne on huolestuttavan heikko.

IIHF perusti aiemmin syksyllä asiantuntijaryhmän, joka antaa selvityksen maan tilasta kevään MM-kisoja ajatellen.

Valko-Venäjän Minsk on tulevan kevään miesten MM-kisojen päänäyttämö.

IIHF kävi asiasta pitkän keskustelun tänään keskiviikkona. Kansainvälinen liitto ei tehnyt kuitenkaan päätöksiä suuntaan tai toiseen.

– Selvitys oli hyvä alku, mutta päätöksen tekeminen ottaa vielä aikansa. Työ parhaan ratkaisun löytämiseksi jatkuu, IIHF:n puheenjohtaja René Fasel kertoi IIHF:n keskiviikkoiltana julkaisemassa tiedotteessa.

– Päätösten aika on myöhemmin, IIHF:n hallituksen varapuheenjohtaja Kalervo Kummola totesi.

Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela ei yllättynyt siitä, että IIHF ei pystynyt tekemään tässä vaiheessa päätöksiä kevään kisojen osalta.

– Oli varmasti välttämätöntä ottaa asiassa edelleen aikalisä. Olemme luonnollisesti kaikki tietoisia Valko-Venäjän tilanteesta, joka on tällä hetkellä erittäin huolestuttava. Keskustelut muiden kisoissa pelaavien maiden ja IIHF:n kanssa jatkuvat ja on todettava, että tämä on äärimmäisen vaikea tilanne.

– Valko-Venäjän ihmisoikeuskysymysten ohella koronaviruspandemia asettaa useita kysymysmerkkejä MM-kisojen kaltaisten suurtapahtumien järjestämiselle, Nummela pohti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja