IIHF julkisti: jääkiekon kevään MM-kisoihin sääntömuutoksia

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF on kertonut sääntömuutoksista, jotka astuvat voimaan ensi kevään miesten MM-kisoissa.

Ylälaidan videolla tunnelmakuvaa viime kevään MM-kisojen kultajuhlista.

Sääntöuudistukset koskevat jatkoaikaa ja pudotuspeleissä varsinaisen peliajan jälkeisiä ratkaisuvaiheita.

Uudessa formaatissa jatkoajat pelataan kolmella kolmea vastaan äkkikuolemaperiaatteella.

Alkusarjassa kolmella kolmea vastaan pelattava jatkoaika on viiden minuutin mittainen. Mikäli ratkaisua ei synny viiden minuutin aikana, seuraa voittomaalikilpailu.

Puolivälierissä, välierissä ja pronssipelissä jatkoaika on kymmenen minuutin mittainen. Mikäli ratkaisua ei tässä ajassa synny, siirrytään voittomaalikilpailuun.

Finaalissa voittomaalikilpailua ei ole ollenkaan. Käytössä on 20 minuutin mittaiset kolmella kolmea vastaan pelattavat jatkoerät, joita pelataan ratkaisuun asti.

IIHF:n mukaan uudessa formaatissa keskityttiin erityisesti siihen, ettei finaalia ratkaistaisi voittomaalikilpailussa. IIHF:n mukaan kolmella kolmea vastaan formaattiin päädyttiin siksi, koska tällä tapaa pyritään varmistamaan nopea ratkaisu.

– Oli monia syitä, miksi emme voineet ottaa riskiä siitä, että finaalin jatkoajat venyvät pitkiksi. Esimerkiksi kisoissa käytössä olevat areenat pitää purkaa nopeasti tulevia tapahtumia varten. Samalla haasteet liittyivät muun muassa kisojen televisiolähetyksiin, IIHF:n kilpailukomitean päällikkö Franz Reindl sanoi liiton tiedotteessa.

– Tällä systeemillä pystymme vastaamaan fanien ja joukkueiden huoliin siitä, että finaalit voidaan ratkaista voittomaalikilpailussa. Tuohon puuttuminen on ollut meidän tärkein päämäärämme aiemmissa keskusteluissa, Reindl jatkoi.

IIHF:n mukaan liitto aikoo seurata uuden konseptin toimivuutta ensi kevään kisoissa, minkä jälkeen se päättää, tuodaanko sääntöuudistus myös muun muassa 20-vuotiaiden ja alle 18-vuotiaiden MM-kisoihin.

Ensi kevään miesten MM-kisat pelataan Slovakian Bratislavassa ja Kosicessa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja