Rusketuksen ylläpitäminen kostautui – ihosyöpä 25-vuotiaana: "Kävin solariumissa joka päivä"

Ruskettumista rakastanut nainen toivoo, ettei kukaan käyttäytyisi itseään kohtaan yhtä välinpitämättömästi kuin hän teki. Nyt hän maksaa siitä kallista hintaa. 

Englantilaisen Cancer Researchin mukaan jo yksi kerta solariumissa ennen 35 vuoden ikää lisää ihosyövän riskiä peräti 60 prosentilla. Missi Brittany Winchester oppi tämän kantapään kautta käytyään solariumissa kolmen vuoden ajan lähes joka ikinen päivä. 

Rusketuskoukussa kolmen vuoden ajan

Winchester kertoo käyneensä ensimmäisen kerran solariumissa promokiertuettaan varten. Pian yksi kerta muuttui kahdeksi, ja pian nainen huomasi käyvänsä solariumissa päivittäin.

– Teini-iässä ulkonäkö on todella tärkeää. Se on aikaa, jolloin olet tietoisimmillasi siitä, mitä ihmiset ajattelevat sinusta ja miltä näytät ulospäin. Joten kävin solariumissa joka päivä aina maksimiajan kerrallaan, nainen kertoo.

Niinä kesäisinä päivinä, kun aurinko paistoi, Winchester makasi ulkona auringossa. Hän ei suojannut ihoaan tai käyttänyt aurinkorasvaa, hän halusi vain ja ainoastaan ruskettua – riskeistä huolimatta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Tätä jatkui peräti kolme vuotta, ja naisen voidaankin sanoa olleen rusketuskoukussa lähes koko teini-ikänsä.   

Vuonna 2015 totuus kuitenkin iski päin näköä. Ihotautilääkärin tarkastuksessa 25-vuotiaan Winchesterin vartalosta löydettiin kolme ihosyöpäkasvainta; kaksi vatsasta ja yksi selästä.

– Olin todella peloissani ja päässäni alkoi pyöriä. Ajattelin, voi ei, minulla on syöpä. Minulla oli niin paljon kysymyksiä ja pelkotiloja, nainen kertoo.

Solarium-kierteelle oli aika laittaa piste

Lääkärit päätyivät poistamaan ihon karsinooma-alueet leikkaamalla. Winchesterin nuoresta iästä johtuen lääkärit uskovat naisen ihon paranevan nopeasti. Nainen itse kertoo, että tästä tosiasiasta huolimatta hän joutuu olemaan hyvin varovainen, sillä leikkauskohdat sijaitsevat hyvin lähellä herkkää lihasaluetta. Toipuminen ei käy hetkessä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Sen päivän jälkeen, kun nainen sai tietää syövästä, hän ei ole astunut jalallakaan solariumia kohti. Diagnoosi sai hänet myös ymmärtämään, kuinka tärkeä asia ihon suojaaminen päästä varpaisiin oikein on. Jopa talvella. Nykyisin hän puhuu myös säännöllisen ihotautilääkärintarkastuksen puolesta. 

Kolme vuotta diagnoosin saamisen jälkeen nainen seisoi lavalla Miss Indiana USA -tittelin haltijana. Hän kertoo aikovansa käyttää titteliään hyödyksi lisätäkseen ihmisten tietoisuutta ihosyövän riskejä kohtaan. Hän toivoo, että ihmiset ottaisivat auringon vaarat tosissaan, toisin kuin hän aikoinaan teki. 

Tiedätkö miltä ihosyöpä eli melanooma näyttää? Katso vastaus videolta. 


Lähde: Cosmopolitan

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja