Mainos

Androidin emojit menossa uusiksi – ihmismäisempiä kuvakkeita

Google on julkaissut uuden esiversion Android N -käyttöjärjestelmästä, ja sen uudistuksiin kuuluvat muun muassa uudet emoji-kuvat. Nämä ilmeitä, tekemisiä, asioita ja esineitä kuvastavat pienet kuvat saavat uuden ilmeen ja lisää sisältöä.

Osa Android-valmistajista on päätynyt käyttämään laitteissaan omia emoji-kuviaan, muttaesimerkiksi Nexus-laitteiden käyttäjät ovat tottuneet Androidin omien emoji-kuvien ulkoasuun. Nyt nuo hieman sulaneita Lego-ukkoja muistuttavat ja jopa karun yksinkertaiset kuvat ovat menossa uusiksi.

Android N tukee nyt Unicode 9:ään kuuluvia emoji-kuvia, joten uutuuksina tulevat muun muassa tuikitärkeät pekoni- ja selfie-emojit. Lisäksi hahmojen ihonsävyä on mahdollista muuttaa ja ennen kaikkea ihmiset kuvissa näyttävät nyt enemmän ihmisiltä, epämääräisten möykkyjen sijaan.

Emoji-kuvia käyttäessä kannattaa pitää mielessä, että kuvat todellakin voivat näyttää erilaisilta vastaanottajan laitteella. Eräässäkin yliopistotutkimuksessa vertailtiin emoji-kuvia, ja useimmilla laitteilla virnistys-emoji tulkittiin positiiviseksi, mutta Applen vastaava emoji lähinnä irvisti, ja sai negatiivisen vastaanoton.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.