Mainos

Ihana video Ähtärin pandoista: Lumi ei malta mennä nukkumaan, kun leikkiminen on niin kivaa – myös Pyry nukkuu lelu kainalossa, ainakin jos se luulee, että kukaan ei näe!

0:41
Video: Lumi-panda ei malta nukahtaa, kun leikkiminen on niin kivaa.

Ähtärin pandatalossa on saatu viime aikoina ihmetellä leikkiviä pandoja. Etenkin Lumi on innostunut leikkimisestä niin kovasti, että se ei malta mennä nukkumaan.

Ähtärin eläinpuiston pandahoitaja Jenna Heinonen kertoo, että lelut ovat pandoille niin rakkaita, että ne jopa nukkuvat niiden kanssa.

– Varsinkin Lumi tykkää leluista niin paljon, että se nukahtaa lelu sylissä lepotasolleen. Pyrykin nukkuu lelu kainalossa todistetusti joskus yöllä palmuruukun takana, kun luulee, ettei kukaan näe.

Itse leikeissä pandat ovat pandahoitaja Anna Palmrothin mukaan sen verran rajuja, että lelut ovat kovalla koetuksella.

– Pyrimme antamaan ja kehittämään pandoille kestäviä leluja, koska niillä on kova puruvoima ja lelut tuppaavat muuten hajoamaan. 

Hevosten pallolelut ovat pandojen suosikkeja

Oheisella videolla Lumi leikkii kahdesta veneen kellukkeesta ja vahvasta luonnonköydestä käsityönä tehdyllä lelulla.

– Lisäksi meillä on yhteistyökumppaneiden lahjoittamia erilaisia kumista ja puusta tehtyjä hevosten leikkipalloja. Ne ovat pandoille ihan ykkösjuttuja, koska niitä on mukava pureskella, Palmroth kertoo.

Pandatalossa on luokkaretkien aika

Pandatarhassa vierailee nyt toukokuussa paljon koululaisia, koska käsillä on kevään kiivain luokkaretkien aika. Palmrothin mukaan pandat suhtautuvat pieniin vieraisiin varsin rauhallisesti.

– Ähtärin pandoilla on menossa jo toinen luokkaretkikausi. Myös viime vuonna meillä kävi paljon koululaisia.Tietysti aina toivomme, että asiakkaat malttavat varsinkin sisällä pandatalossa pitää melutason alhaisena ja käyttäytyä rauhallisesti. Mutta kyllä pandat viihtyvät ihan yhtä hyvin luokkaretkiaikana kuin muulloinkin, Palmroth toteaa. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja