Ientulehdus paljastaa - olet raskaana!

Tummat renkaat silmien ympärillä, ohenevat hiukset ja ientulehdus – tunnistatko nämä oireet ja merkit? Ihmisen keho viestittää tehokkaasti terveydentilasta, tässä vinkit kehon viestien tulkintaan.

Hiukset. Kun tukkaa irtoaa tukuittain ja poninhäntä ohenee, voi syynä olla stressi tai vitamiinien ja hivenaineiden puutokset, kertoo Women's Health Magazine. Myös hormonaaliset, rajut muutokset vaikuttavat hiuksiin. Sairaudet, kuten munasarjojen monirakkulaoireyhtymä sekä kilpirauhasen vajaatoiminta aiheuttavat rankkaakin hiustenlähtöä.

Kynnet. Lohkeilevat kynnet saattavat kieliä siitä, ettet saa tarpeeksi kalsiumia, d-vitamiinia tai sinkkiä. Kynnet tarvitsevat myös kosteutta, ja käsien rasvaamisesta on iloa myös kynsille.

Iho. Silmäluomissa voi näkyä pieniä kellertäviä kyhmyjä, jotka kielivät, että kolesteroliarvot ovat koholla ja rasva-aineenvaihdunnassa on pulmia.

Nämäkin merkit kertovat terveydentilastasi

Kasvojen iholle saattaa ilmaantua raskauden tai e-pillereiden aikana tummia pigmenttiläiskiä, jotka tummuvat pienestäkin UV-altistuksesta. Läiskät eivät ole vaarallisia, mutta ne ovat kosmeettisesti kiusallisia. Auringolta suojautuminen on ainoa keino torjua läiskien tummumista.

Keliakia saattaa aiheuttaa kirvelevää ja punottavaa ihottumaa takapuoleen, mutta myös muualle kehoon. Kokeile, mitä pastan, vaalean leivän ja muiden gluteiinia sisältävien tuotteiden jättäminen tekee ihollesi.

Silmät. Jos kulmakarvat ovat todella harvat ulkokulmistaan, se saattaa merkitä sitä, että kilpirauhanen ei tuota tarpeeksi hormoneja. Tummat renkaat silmien ympärillä saattavat kertoa allergiasta - oikea allergialääkitys auttaa asiaan.

Suu. Usko tai älä, mutta ientulehdus tai turvonneet ikenet saattavat paljastaa, että olet raskaana! Jos siis ikenet punoittavat ja hammaslangan käytön yhteydessä niistä vuotaa hieman verta, ja kuukautisetkin ovat vähän myöhässä, saattaa olla aika tehdä raskaustesti.

MTV3/Helmi

Lähde: Womenshealthmag.com

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat