16 kpl
- 1 pkt pullataikinalevyjä (1 kg) tai pullataikinaa (3 dl nestettä)
- Herkkupuustit:
- 50 g voi- tai margariinisulaa
- ½ dl fariniirisokeria tai sokeria
- 1 rkl kanelia
- Mantelipuustit:
- 50 g voi- tai margariinisulaa
- ½ dl fariniirisokeria tai sokeria
- 100 g mantelirouhetta
- Toscapuustit:
- n. 75 g mantelikuorrutusseosta
- Voitele kohonneet taikinalevyt munalla ja levitä jokaisen päälle pari ruokalusikallista mantelikuorrutusseosta. Levitä tasaiseksi kerrokseksi ja jatka valmistusta alla olevan tekstin mukaan.
- Hedelmäpuustit:
- n. 150 g paistonkestävää appelsiini- tai omenamarmeladia
- kookoshiutaleita tai piparkakkumaustetta
- Voiteluun:
- kananmuna, raesokeria
Aseta taikinalevyt väljästi uunipellille leivinpaperin päälle. Anna levyjen sulaa ja kohota leivinliinalla peitettynä kaksinkertaisiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna uuni 200 asteiseksi. Levitä kohonneiden levyjen päälle ohuelti sulaa rasvaa ja fariinisokeria sekä kanelia. Kokeile myös manteli- tai hedelmätäytettä.
