Ideoita maistuviin korvapuusteihin

16 kpl

  • 1 pkt pullataikinalevyjä (1 kg) tai pullataikinaa (3 dl nestettä)
  • Herkkupuustit:
  • 50 g voi- tai margariinisulaa
  • ½ dl fariniirisokeria tai sokeria
  • 1 rkl kanelia
  • Mantelipuustit:
  • 50 g voi- tai margariinisulaa
  • ½ dl fariniirisokeria tai sokeria
  • 100 g mantelirouhetta
  • Toscapuustit:
  • n. 75 g mantelikuorrutusseosta
  • Voitele kohonneet taikinalevyt munalla ja levitä jokaisen päälle pari ruokalusikallista mantelikuorrutusseosta. Levitä tasaiseksi kerrokseksi ja jatka valmistusta alla olevan tekstin mukaan.
  • Hedelmäpuustit:
  • n. 150 g paistonkestävää appelsiini- tai omenamarmeladia
  • kookoshiutaleita tai piparkakkumaustetta
  • Voiteluun:
  • kananmuna, raesokeria

Aseta taikinalevyt väljästi uunipellille leivinpaperin päälle. Anna levyjen sulaa ja kohota leivinliinalla peitettynä kaksinkertaisiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna uuni 200 asteiseksi. Levitä kohonneiden levyjen päälle ohuelti sulaa rasvaa ja fariinisokeria sekä kanelia. Kokeile myös manteli- tai hedelmätäytettä.

Kääri jokainen levy pituussuunnassa taikinaa venyttäen tiukalle rullalle. Jätä sauma alapuolelle. Leikkaa kääröt kahdeksi palaksi ja paina keskeltä niin, että pullaan muodostuvat korvat.

Anna puustien kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä kaksinkertaisiksi. Voitele munalla ja ripottele päälle vähän raesokeria. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla kauniin värisiksi, noin 10 min.

Reseptit: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat