Ideoita ja vinkkejä: Näin lastenhuone muuttuu koululaisen huoneeksi!

MTV3-kanavan sisustusohjelma Tyylivarkaissa muokattiin lastenhuoneesta pienen koululaisen huone. Sisustusarkkitehti Laura Brotherus tuli apuun muuttamaan lastenhuoneen sisustuksen vastaamaan koululaisen tarpeita. Näin se kävi!

Nelihenkisen perheen kodin yleisilme on selkeä ja moderni yhdistelmä uutta ja vanhaa. Gretan huoneen muutoksen toivotaan kestävän aikaa ja siellä jo olevia kalusteita hyödynnettävän. Tyttömäisiä elementtejä huoneessa toki saa olla, kuten Gretan lempiväriä pinkkiä.

Vinkki: Päällystä pöytä kernillä – vaihda tarpeen mukaan

Muutoksessa käytettiin kaikkia Gretan huoneessa jo käytössä olleita kalusteita. Uusia hankintoja olivat pöytälevy ja laatikosto. Pieneen tilaan ei haluttu tuoda uutta kalustetta, joten pöytälevy lepää jo huoneessa olleen hyllyn päällä ja toista päätä tukee uusi laatikosto.

Vanerilevy päällystettiin vaalean turkoosilla kernikankaalla ja kangas nidottiin levyyn kiinni alapuolelta. Kankaan voi siis halutessaan joskus vaihtaa. Sänky pidennettiin ja siihen hankittiin uusi patja. Sänkyyn lisättiin Muuramen lastenkalustesarjaan kuuluvat sängynaluslaatikko ja pehmustetut reunapuskurit joiden raikas kangaspäällyste sopii huoneen värimaailmaan.

Huoneen seinällä oli hauska seinämaalaus jonka säilyttämistä ensin mietittiin. Lopulta päätettiin, että huone tarvitsee uutta ilmettä ja maalaus peitettiin pirteän raitatapetin alle. Tapetti laitettiin seinälle vaakatasossa, jolloin se luo illuusion suuremmasta tilasta. Lastenhuoneet ovat usein pieniä ja korkeita mutta kalusteet matalia ja tällaisella tapettiratkaisulla huoneen mittasuhteet tasoittuvat.

Kaikissa tekstiileissä on yhdistäviä värejä ja sävyjä, vaikka kuosit ja mallit ovatkin erilaisia.

Tyynyistä pinottiin istuimia lattialle, tyynyt sidottiin yhteen nyörillä ja nyt ne pysyvät koossa kuin lahjapaketit. Huoneessa jo aiemmin ollut pinkki matto säilytettiin.

Oven taakse jäävä seinä maalattiin liilaksi ja puunupit maalattiin raitatapetin värein ja kiinnitettiin seinään naulakoiksi, joissa esimerkiksi koululaukku pysyy poissa lattialta. Niissä koreilevat myös Nooran tuomat, Varpusen suunnittelemat ja Cmykistävän valmistamat, värikkäät pussukat.

Retrotyylisistä valaisimista toinen toimii kirjoituspöydän työvalona ja toinen lukuvalona sängyn vieressä. Yksinkertaisen kattovalaisimen idea on napattu suoraan mallikodista jossa vierailtiin ja sen johdon punainen väri on hauska yksityiskohta. Huoneen ympäri leikkisästi juokseva garlandi eli koristenauha ommeltiin itse pyöreistä paperinpaloista.

Lastenhuoneen tulisi olla helposti muokattavissa lapsen kasvun ja tarpeiden myötä. Hyvät, laadukkaat ratkaisut ja hankinnat ovat pohjana sisustukselle. Ilmettä voidaan ajan mukana muuttaa vaihtamalla esim. tekstiilejä.

Muutoksen suunnittelijana Laura Brotherus.

Katso vielä kuvat huoneen muutoksesta ja yksityiskohdista:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja