Iäkäs pariskunta eksyi metsään yli viikoksi – selvisivät syömällä jäkälää ja juomalla lätäköistä

1:40
Katso videolta, kuinka pariskunta löytyi kansallispuistosta.

Yhdysvaltain Kaliforniassa yli 70-vuotias pariskunta katosi kansallispuistoon patikointiretkellään. Viralliset pelastusetsinnät oli jo keskeytetty, kun vapaaehtoistyöntekijät löysivät sunnuntaina pariskunnan tiheään kasvaneesta metsiköstä.

Kalifornialainen pariskunta Carol Kiparsky, 77, ja Ian Irwin, 72, lähtivät patikoimaan Tomales Bayn kansallispuistoon ystävänpäivänä, jolloin he eksyivät tiheään metsikköön. Heidän oli tarkoitus ihailla auringonlaskua mutta kadottivat suuntavaistonsa pimeässä metsässä.

Kiparsky ja Irwin nähtiin edellisen kerran 14. helmikuuta heidän loma-asunnollaan San Franciscossa.

Nainen oli kadottanut kenkänsä, eikä kumpikaan ollut syönyt juuri mitään yli viikkoon. Öisin lämpötilat olivat laskeneet alhaisiksi, mistä johtuen pariskunta oli kärsinyt hypotermiasta.

Kokeneita luonnossa kulkijoita

Heidän poikansa iloitsevat vanhempien löytymisestä.

– Tämä on paras mahdollinen päätös tapahtumalle. Vanhempani olivat järkyttyneitä, mutta muuten tilanteeseen nähden hyvässä kunnossa, kertoo heidän aikuinen poikansa Jonas Irwin.

Irwinin mukaan oli onni, että hänen vanhempansa osaavat tarvittaessa selviytyä luonnossa.

– He tietävät, miten löytää ruokaa luonnosta. Käsittääkseni he olivat syöneet jäkälää ja juoneet vesilätäköistä, kertoo Irwin.

Etsintäalue oli hyvin haastava

Etsintöihin osallistui yhteensä yli 500 vaapaehtoista henkilöä, helikoptereita sekä poliisin koirapartiot.

Vapaaehtoisista koostuvan Marin Countryn etsintä- ja pelastuspartion työntekijät Quincy Websterin ja Rich Cassens löysivät lopulta pariskunnan.

He etsivät kadonneita tiheästä metsiköstä, kun kuulivat huutoa jostain.

– Ensiksi ajattelimme, että se on joku etsintäpartiostamme, mutta sitten he huusivat ”apua”. Tajusimme sen jälkeen, että apua huutaneet olivat kadoksissa olleet Kiparsky ja Irwin, kommentoi Webster tiedotustilaisuudessa.

Kiitosta ovat saaneet kaikki etsintöihin osallistuneet vapaaehtoistyöntekijät.

– Metsikkö oli niin tiheään kasvanutta, että emme olisi onnistuneet etsinnöissä ilman heitä, ylistää Marin Countryn viranomaiset.

Katso videolta koko selviytymistarina!

Lähde: CNN

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.