Hyvinkään poliisiampumisessa 10 vuotta sitten haavoittunut Heidi Foxell kertoo arvistaan: "Häpesin niitä vuosia, mutta näiden toimenpiteiden takia olen elossa"

Hyvinkään ammuskelussa 10 vuotta sitten haavoittunut poliisi Heidi Foxell kertoo Instagram-päivityksessään ampumisesta ja hoitojen aikana saamistaan arvista. Foxell sanoo hävenneensä niitä pitkään mutta oppineensa lopulta hyväksymään synkän tapahtuman jättämät jäljet.

Heidi Foxell loukkaantui vakavasti, kun paikallinen mies alkoi ammuskella Hyvinkään keskustassa sijaitsevan liikerakennuksen katolta toukokuussa 2012. Ammuskelussa kuoli kaksi nuorta aikuista.  

Poliisina työharjoittelussa ollut Foxell selvisi hengissä, mutta joutui pitkään kuntoutukseen. Tapahtunut käynnisti myös vuosia kestäneen tunteiden vuoristoradan.

Arpia jäi kaulaan, kylkiin ja jalkoihin

Tuoreessa Instargman-julkaisussaan Foxell kertoo ampumistapauksessa saamistaan arvista ja muistelee operaatioita niiden takaa. Hänellä on arpia kaulassa, kyljessä ja jaloissa.

– Kaulassa on kymmenien valtimokatetrien ja tunneloitujen katetrien arvet vuosien varrelta ja lisäksi kurkunpään arpi, josta meni trakeostomia, että saatiin hengitysputki suusta pois noin kolmen kuukauden jälkeen ja helpottamaan yleistä olemista vuonna 2012 syksyllä, Foxell selvittää.

Vuonna 2019 Foxellin koko vasen kylki leikattiin kylkiluista lonkkaan, jotta uuden verisuoniproteesin asennus vanhan tukkoon menneen tilalle saatiin suoritetuksi. 

– Proteesi takaa verenkierron kumpaankin jalkaan, Foxell kertoo.

– Oikean puolen arvet ovat noin vuoden kyljessä olleiden johtojen sisäänmenoaukkoja, johtoja kulki 11 lähes jokaiseen elimeen, jotta saatiin varmistettua kehon toimivuus ampumisen jälkeen vuonna 2012.

Leveät "höyläysjäljet” Foxell kertoo saaneensa iholleen ampumisen jälkeen ihonsiirron yhteydessä. 

– Ihonsiirroilla suljettiin ammottava vatsan haava.

Vuosien häpeä

Foxell kertoo hävenneensä arpia vuosikaudet, mutta ymmärtäneensä lopulta, että siihen ei ole tarvista.

– Näiden toimenpiteiden takia olen vielä elossa ja voin jatkaa elämääni. Olen oppinut hyväksymään ne osaksi minun tarinaani ja sitä, kuka olen näiden kokemuksien jälkeen, Foxell toteaa Instagramissa.

Omilla tekemisillä voi olla merkitystä toistenkin elämään

Foxell on puhunut vuosien varrella puhunut julkisuudessa aiemminkin pitkästä toipumisprosessistaan. Hänen kokemuksistaan on kirjoitettu myös kirja.

– Olen pohtinut paljon viime aikoina sitä, miten meidän tekemisillämme ja sanomisillamme saattaa olla vaikutusta muiden ihmisten loppuelämään. hän toteaa Instagramissa nyt.

Muun muassa Foxellia ampunut mies on suorittanut elinkautista vankeusrangaistustaan Suomenlinnan avovankilassa. Hän karkasi vankilasta vuonna 2020, mutta hänet saatiin pian kiinni.

Lue myös:

    Uusimmat