Hyvinkään asuntomessut: Tällainen koti pysyy helposti siistinä

Millainen koti pysyy helposti siistinä ja hyväkuntoisena ja on turvallinen asujalleen? Hyvä Puhtaus -lehti valitsi Hyvinään vuoden 2013 asuntomessuilta voittajakodin. Ota näistä ratkaisuista mallia omaan kotiisi!

Suomalaista kotia siivotaan keskimäärin neljä tuntia viikossa. Lisäksi aikaa kuluu tilojen järjestelyyn ja vaatehuoltoon. Hankalasti hoidettavassa kodissa aikaa voi kuluja useita tunteja keskimääräistä enemmän, helppohoitoisessa huomattavasti vähemmän. Kyse on siis ajasta ja rahasta. Helppohoitoisuuteen panostamalla voi säästää kuukauden siivouskuluissa satoja euroja.

Muista ainakin nämä:

– Kaappien päälle ei saa jäädä hankalasti puhdistettavia koloja.

– Rappusten tai saunan lauteiden alusta ja ahtaat raot keräävät likaa ja ovat ikäviä puhdistettavia. Hankalien kohteidenkin hoidettavuuteen on mahdollista vaikuttaa, kunhan ratkaisut on mietitty jo ennen rakentamista.

– Lamppujen vaihtoa ja korkealla sijaitsevien ikkunoiden pesua esimerkiksi voi helpottaa palkein ja koukuin. Myös talotekniikka on tärkeässä roolissa hoidettavuudessa.

– Keskusimuri sekä hyvä ilmanvaihto-, lämmitys- ja turvallisuustekniikka helpottavat kiinteistön ylläpitoa ja lisäävät käyttömukavuutta.

– Kodinhoitohuone, keittiö ja pesutilat sekä tilojen varustus siivouskonein ja -välinein on olennaista helppokäyttöisessä ja -hoitoisessa kodissa. Hyvät säilytystilat helpottavat järjestystä ja siten myös tilojen hoidettavuutta.

Hyvin hoidettu talo säilyttää arvonsa. Hyvällä talotekniikalla ja kodinkonevalinnoilla säästetään myös energiaa. Hyvä hoito näkyy sekä myyntiarvossa että kunnossapitokustannuksissa.

Valitse oikea materiaali

Kodin materiaalivalinnoissa helppohoitoisuuteen vaikuttavat muun muassa pinnan sileys, värillisyys, kestävyys ja materiaalin soveltuvuus tarkoitettuun tilaan. Helposti likaantuvissa eteistiloissa sekä kosteissa tiloissa oikeat materiaalivalinnat ovat erityisen tärkeitä.

Helppohoitoisuus tuo turvaa

Helppohoitoinen koti on turvallinen ja miellyttävä paikka asua. Vaaratilanteet vähenevät ja vesivahingon ja kosteusvaurioiden riski pienenee. Hyvä sisäilma on tärkeää jokaiselle – hengityselin- ja sydänsairaille jopa elintärkeää.

Hyvä Puhtaus -lehden nelihenkinen asiantuntijaraati teki jokaiseen Hyvinkään Asuntomessujen messukotiin hoidettavuusarvion. Arvioinnissa kiinnitettiin huomiota muun muassa seuraaviin kysymyksiin: Miten lian pääsy asuintiloihin pysäytetään? Löytyykö eteisestä tilaa ulkovaatteille ja -kengille? Entä harrastusvälineiden säilytys? Hyvinkään asuntomessujen hoidettavuudeltaan parhaaksi taloksi valittiin messukohde 21, Herrala Talon KivenHerra. Kunniamaininnan saivat Domus-Talo (kohde 22) ja Design-Talo (kohde 4).


Lähde: Deski

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja