Hyvät uutiset jatkuvat – Uudessakaupungissa valmistetaan ensi vuonna kahta Mercedes-mallia

Valmet Automotiven Uudenkaupungin autotehtaalla on tehty elokuusta 2013 lähtien Mercedeksen pientä A-sarjan autoa. Tuotanto saatiin käynnistettyä ennätysnopeasti, ja kokonaisuudessaan Uudestakaupungista on rullannut ulos jo yli 100 000 A-sarjan autoa. Tilaaja on ollut ilmeisesti tyytyväinen palveluun, sillä Mercedes-Benz ja Valmet Automotive kertoivat viime vuoden lopulla uuden GLC-katumaasturin tuotannon aloittamisesta Uudessakaupungissa.

Tässä vaiheessa oli vielä epäselvää, jatkuuko myös A-sarjan tuotanto. Nyt tahot ilmoittavat uuden mallin lisäksi myös A-sarjan tuotannon jatkuvan tehtaalla vuoden 2017 alussa. Uudenkaupungin tehtaalla on tällä hetkellä isot rakennustyöt käynnissä GLC:n tuotannollistamisprojektin osalta, sillä auton tuotanto vaatii oman korihitsaamolinjan rakentamisen.

A-sarjan jatkotuotanto ei puolestaan edellytä muutoksia tuotantoon. Molemmilla malleilla on siis omat hitsaamot, mutta kaikki autot käyttävät samaa maalaamo- ja kokoonpanolinjaa. Tuotannon pitäisi käynnistyä ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

Lue myös:

    Uusimmat