Hyvästi, hotpantsit! Muodikkaimmat sortsit ovat nyt siistit ja pitkät

Helteistä huolimatta on aika laittaa pakarat piiloon. Muodikkaimmat sortsit hipovat nyt polvea takavuosilta tutuissa malleissa.

Äärimmäisen lyhyitä, revittyjä farkkusortseja on nähty jo muutaman vuoden ajan niin tyyli-ikoneilla kuin lähiostarin teineillä – kyllästymiseen asti. Vaikka farkkusortsit pysyvät aina muodissa, trendikkäimmät sujauttavat jalkaansa tyylikkäämmät ja naisellisemmat lyhyet housut.

Malli Cara Delevingne Mulberryn naisellisessa sortsiasussa merkin kevät-kesä 2014  näytöksen backstagella.

Alennusmyynneistä kannattaa etsiä minisortsien sijaan pidempiä malleja, kuten bermudoja, ja huolitellumpia kesähousuja. Myös hulmuava housuhame on tehnyt paluun.

Jopa polveen ulottuva malli voi tuntua aluksi epäimartelevalta, mutta on minimittaa käytännöllisempi ja salonkikelpoisempi. Pidemmät sortsit ovat myös hellepäivät töissä viettävän pelastus, sillä siisteissä sortseissa voi hyvin astella toimistolle.

Tyylitaiturit suosivat myös sortsipukuja, joissa jakku ja housut ovat samaa sävyä tai kuosia.

Huippumalli Joudan Dunn sortseissaan.

Mikäli mielesi tekee yhä denimiä, katkaise farkut hieman alempaa ja jätä farkkusortseihin pidemmät lahkeet. Parhaalta mitta näyttää hieman löysemmissä sortsinlahkeissa, jolloin tuloksena on rennon kesäinen farkkulook.

Malli ja juontaja Jameela Jamilin festarilook.

Sortsien kanssa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota kenkiin. Yhdistä pidemmät pidemmät sortsit esimerkiksi ballerinoihin tai siroihin sandaaleihin, joko mataliin tai korollisiin. Myös jykevämmät, 70-lukua henkivät kiilakorot toimivat huoliteltujen sortsien parina.

Muotibloggaaja Helena Bordon näyttää mallia

Jos haluat pelata varman päälle, pidä asun yläosa kauniin yksinkertaisena. Uudessa housumitassa on jo itsessään tarpeeksi jujua koko asuun, joten valitse pariksi esimerkiksi paitapusero, bleiseri tai silkkitoppi.

Tommy Hilfigerin preppy-tyylisiä sortsiasuja. Luo tyyli yhdistämällä siistit sortsit pikee-paitoihin.

Lue myös:

    Uusimmat