Hyvästele stressi – näin saat hyvän mielen sadepäivänäkin

Pahan mielen hautomiseen ei kannata tuhlata energiaa. Vaikka kuinka harmittaisi ja ärsyttäisi, kokeile seuraavia keinoja paremman mielen saamiseksi.

Kukapa ei haluaisi tulla huomatuksi? Kun annat omasta ajastasi huomiota muille, saat myös itsellesi hyvän mielen. Kärsivällisestä kuuntelijasta pitävät kaikki, mutta tehtävään on usein liian vähän aikaa ja mahdollisuuksia. Kuuntelemisen voi keskeyttää kännykän soiminen tai kiire. Lisäksi ihmisillä on halu korjata tai ainakin ehdottaa muutoksia läheisen tilanteeseen, vaikka useimmiten itse kuunteleminen on tärkeintä.

Älä lähde riitoihin mukaan! Läheisesi tietävät, mistä narusta vetää, kun haluavat riidellä kanssasi. Tällä kertaa jätä syöttiin tarttumatta ja säästä riitelyyn menevä energia johonkin muuhun. Tehtävä ei ole helppo, mutta sitä kannattaa ainakin joskus yrittää. Voit yllättää myös läheisesi ja saada heidät seuraamaan esimerkkiäsi.

Tee palvelus jollekin. Pienikin arkinen apu on aina tervetullut ja tulet auttaessasi myös hyvälle mielelle. Parasta on se, etteivät työkaverisi tai muut läheisesti unohda tarjoamaasi apua vaan he auttavat tarvittaessa myös sinua.

Kertaa päivän tapahtumat. Kertaa illalla, mitä töissä tai kotona tapahtui päivän aikana. Mieti etenkin päivän hyviä puolia ja sitä, mitä ne merkitsevät sinulle. Tämä auttaa sinua näkemään asiat, joissa on mahdollisuuksia kehittyä ja oppia. Samalla pahaa mieltä tuottaneet asiat jäävät vähemmälle merkitykselle.

Lähde: Huffington Post

Kuva: Shutterstock

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat