Hyvä sänky, parempi uni

Sängyn ja patjan valitseminen on tärkeä projekti, käytäthän nukkumiseen kolmasosan vuorokaudesta. Ota huomioon ainakin nämä seikat uutta sänkyä ostaessasi.

Mikä on hyvä koko?

Uuden sängyn hankinta kannattaa aloittaa pohtimalla, mikä olisi sopiva koko. Etenkin jos samassa sängyssä on kaksi levotonta nukkujaa, on syytä miettiä tarkkaan minkä kokoinen sänky olisi hyvä molemmille.

Parisänkyä ostaessa on ehdottoman tärkeää, että molemmat ovat mukana ostotilanteessa ja pääsevät kokeilemaan sänkyä samaan aikaan.

Pieni makuuhuone

Jos makuuhuoneesi on pieni, kannattaa valita sänky, jonka alla mahtuu säilyttämään tavaraa. Sängyn alle on helppo laittaa esimerkiksi vetolaatikoita.

Rauhaa makuuhuoneeseen

Makuuhuoneen on hyvä olla rauhoittava paikka. Rauhallinen tunnelma auttaa nukahtamisessakin. Pitäydy tietyssä tyylissä, älä sekoita kaikkea mahdollista keskenään. Muista siis huonekaluliikkeessä, että uuden sängyn tulee sopia huoneen vanhoihin huonekaluihin ja väreihin. Yhtenäinen tyyli luo myös tilantuntua.

Mikä on sopiva hinta?

Paras sänky ei ole välttämättä se kallein vaihtoehto. Jos kuitenkin kallein vaihtoehto tuntuu sinusta parhaalta, ei sänkyä ostaessa kannata pihistellä. Testaa eri vaihtoehtoja huolellisesti ja rauhassa. On tärkeää, että patjan pehmeys sopii juuri sinun vartalollesi. Vietät sängyssä kolmasosan vuorokaudesta, joten ostamisessa ei kannata kiirehtiä.

Hyvä sänky kestää

Hyvän sängyn ja patjan pitäisi kestää ainakin kymmenen vuotta. Käännä patja ympäri kerran puolessa vuodessa, jotta se säilyttää muotonsa. Uutta sänkyä kannattaa kohdella hellästi. Vältä sängyllä hyppimistä, sillä se kuluttaa patjaa.

MTV3/femalefirst.co.uk

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja