Hytönen lähetyksessä: Heroiinia jo tuttipullosta

Nykyään vapautuvia vankeja auttava Matti "Kid" Hytönen eli rikkonaista elämää jo aivan vauvasta saakka.

Hänellä itsellään ei ole muistikuvia varhaislapsuudestaan, mutta hän on saanut myöhemmin kuulla sen ajan tapahtumista. Matti Hytönen asui isänsä kuoltua äitinsä kanssa Lallukan taiteilijakodissa, jossa vietettiin sodan jälkeisiä, melko vapaan moraalin aikoja.

– Päihdeurani alkoi paljon aikaisemmin kuin mitä itse ymmärsinkään. Minua rauhoitettiin tuttipullossa annetulla laimealla heroiiniliuoksella, jotta en häiritsisi juhlia. Mikä on sinänsä ihan looginen ja hyvä keino, mutta olisi voinut ehkä vähän laimeampia aineita käyttää, Hytönen kertoi tiistain Studio55.fi-lähetyksessä.

Pikku-Matti pidettiin myös muilla tavoin pois juhlavieraiden jaloista pyörimästä.

– On olemassa vieraskirjaan piirretty kuva, jossa taiteilija Veikko Valio on ikuistanut meikäläisen sellaisen tuulikaapin lasioven takaa katsomasta vieraita molemmat kädet lasissa ja utelias naama vilkkuen. Minuthan suljettiin myöhemmässä elämässäni yli 18 vuodeksi oven taakse, joka ei auennut, Hytönen totesi ohjelmassa.

Hän kuitenkin muistutti, että Suomi oli tuolloin sekaisin: raskaat sodat olivat juuri päättyneet eikä tiedetty, mitä tulevaisuudessa tapahtuisi. Kaikki oli rempallaan, myös yhteiskunnassa.

Tie kohti vankilaelämää

Matti Hytönen oli vauva-aikanaan 11 eri kasvatuskodissa.

– Isä kuoli yllättäen, ja äidin eväät pienen lapsen hoitamiseksi olivat melko vähäiset. Sukulaiset ottivat minut huostaansa ja kuljin eri paikoissa, hän kuvaili ohjelmassa.

Kolmevuotiaana hän pääsi kasvattilapseksi suomenruotsalaiseen "pikkuporvarilliseen" perheeseen. Sen Hytönen itse muistaa ja kokee kodikseen. Muista hän on vain nähnyt valokuvia ja kuullut tarinoita.

Kun Matti Hytönen tuli murrosikään, alkoivat käytöshäiriöt, jotka johtivat koulukotiin.

– Olin täysin kuriton, valehtelin, varastin, en hoitanut koulunkäyntiä ja aloin muun muassa tupakoida.

Ensimmäinen rikoksensa mies teki saadakseen lisää päihteitä. Tuomiota tuli kaksi vuotta kuritushuonetta.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän ohjelmasta, mitä muuta Matti Hytönen kertoi elämästään.

Lue myös:

    Uusimmat