Hyökkääjäkomeetta paukutti nimensä Mestarien liigan historiaan – Messi ja Ronaldo kalpenevat norjalaisen rinnalla

Norjalainen Erling Braut Håland auttoi keskiviikkona Dortmundin 2-0-voittoon Pietarin Zenitistä. Håland sinetöi saksalaisten voiton ottelun lisäajalla syntyneellä maalillaan. Samalla norjalainen teki Mestarien liigan historiaa.

Dortmundin maalivahti Roman Bürki lähetti lisäajalla pitkän avauksen, jonka Jude Bellingham jatkoi päällään Hålandille. Norjalainen kirmasi karkuun Zenitin puolustukselta, eikä erehtynyt.

– Eipä tuosta ole paljoa sanottavaa, tuntuu erittäin hyvältä. Se oli tärkeä maali minulle ja joukkueelle, Håland sanoi ottelun jälkeen.

Voit katsoa Hålandin maalin pääkuvan videon maalikoosteesta.

Maali oli 20-vuotiaan Hålandin 12:s Mestarien liigassa. Hämmentävää on se, että norjalainen on paukuttanut maalinsa vain kymmenessä pelaamassaan ottelussa.

Håland pelasi ensimmäiset Mestarien liigan ottelunsa RB Salzburgin paidassa syyskaudella 2019–2020. Kuudessa pelaamassaan ottelussa norjalainen iski kahdeksan maalia.

Kesken kauden Dortmundiin siirtynyt Håland jatkoi uudessa seurassaan siitä, mihin aiemmin jäi. Kahdessa ottelussa mies teki kaksi maalia. Sama tahti on jatkunut syksyn kahdessa ottelussa.

Hålandin maalitahti Mestarien liigassa on ollut täysin omaa luokkaansa. Hän on 12 maalillaan eniten maaleja ensimmäisissä kymmenessä ottelussa tehnyt pelaaja. Jopa ylivoimaisesti.


Toista sijaa tilastossa nimittäin pitävät yhdeksällä maalilla Simone Inzaghi, Sadio Mane ja Harry Kane.


Jalkapallomaailman suurimmat tähdet, Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo kalpenevat norjalaisen rinnalla. Messi tarvitsi 12 Mestarien liiga -maalin tekemiseen 25 ottelua, Ronaldolla temppuun meni 47 ottelua.

Dortmund nousi keskiviikon voitollaan Mestarien liigan alkulohko F:ssä kolmeen pisteeseen. Se hävisi ensimmäisen ottelunsa Laziolle 3-1. Lohkokärjessä ovat neljän pisteen Lazio ja Brügge.

Lue myös:

    Uusimmat