Hyödynnä näitä värejä sisustuksessasi ja rentoudut!

Haluatko kodistasi rauhallisuuden tyyssijan? Sisustuksessa kannattaa ottaa huomioon värien vaikutus ihmiseen.

Värit vaikuttavat ihmiseen yllättävän monella tavalla. Osa väreistä rentouttaa ja toiset taas aiheuttavat päänsärkyä.

Vaaleanpunainen

Vaaleanpunainen on erinomainen väri esimerkiksi makuuhuoneeseen, sillä se rauhoittaa ja lisää hellyyden tunteita.

Kyseistä väriä on hyödynnetty muun muassa aggressiivisten vankien rauhoittamisessa. Erään tutkimuksen mukaan kellertävän vaaleanpunaisen sävyn ympäröiminä vankien oli lähes mahdotonta ilmaista vihaisia tuntemuksia. Täytyy kuitenkin muistuttaa, että aggressiivisuus saattaa kasautua ja purkautua myöhemmin.

Vaaleanpunaista voi hyödyntää myös esimerkiksi keittiössä, sillä tämä ihastuttava väri vähentää myös ruokahalua.

Sininen

Sininen sopii mainiosti työhuoneeseen tai esimerkiksi olohuoneeseen, sillä se vähentää verenpainetta, rauhoittaa ja auttaa myös keskittymään.

Sinisen paidan voi esimerkiksi pukea ylleen työhaastatteluun tai tärkeään tapaamiseen, sillä se lisää itsevarmuutta. On huomattu, että siniseksi maalatuissa huoneissa ihmiset puhuvat yleensä hiljempaa ja ovat myös rentoutuneempia ja sopuisampia.

Vaaleansinistä väriä kannattaa suosia tiloissa, joissa on tarkoitus kehittää luovia ideoita ja toimia tämän lisäksi myös tehokkaasti. Kyseistä väriä hyödynnetäänkin usein työpaikoilla ja kouluissa.

Haluatko pudottaa muutaman kilon? Maalaa osa keittiöstäsi siniseksi, sillä kyseinen väri hillitsee ruokahalua.

Turkoosi

Turkoosi on sellainen väri, joka lisää itsevarmuutta, mutta myös rauhoittaa sekä puhdistaa tunteita. Kyseinen väri sopii hyvin siis useisiin tiloihin, sillä näitä vaikutuksia kukaan ei takuulla karta.

Viilentävää turkoosia suositellaan myös ujoille ja aroille ihmisille, sillä sen on huomattu auttavan keskustelun aloittamisessa.

Vihreä

Vihreää väriä hyödynnetään usein rauhallisissa työtiloissa, sillä se rauhoittaa ja rentouttaa ihmisen. Oletko siis stressaantunut? Ympäröi itsesi hetkeksi vihreillä väreillä tai maalaa esimerkiksi olohuoneen seinät vihreiksi, sillä se helpottaa henkisessä väsymyksessä.

Kyseinen väri ei ainoastaan rentouta. Vihreiden sävyjen nimittäin uskotaan myös auttavan näkemisessä ja verenkierron vilkastuttamisessa.

Muuta

Yllättävää on, että esimerkiksi valkoinen väri aiheuttaa ihmisille päänsärkyä muita värejä useammin.

Vaalean oranssi auttaa muun muassa uupumukseen ja oranssinpunaisesta saa iloisuutta ja elinvoimaan. Keltainen väri taas parantaa keskittymiskykyä ja selvittää ajatuksia.

Lue myös:

Lähteet: Real Simple

Lue myös:

    Uusimmat