Hyllytetty muodostelmaluisteluvalmentaja kertoi metodeistaan Ylelle vuonna 2013: "Tämä on tosi armotonta"

9:33
Olympiakomitean Mikko Salonen kommentoi muodostelmaluisteluvalmentajan tapausta.

Helsingfors Skridskoklubb -seuran eli Helsingin Luistinklubin (HSK) Team Unique -muodostelmajoukkueen päävalmentaja Mirjami Penttinen kommentoi vuonna 2013 Ylelle valmennusmetodejaan.

–  Valtaosa valmentajista ei halua syyllistää yhtään. Me taas koetaan se niin, ettei se ole syyllistämistä, vaan se on sen ihmisen auttamista ja sitä kautta joukkueen auttamista, Penttinen sanoi kyseisessä Ylen haastattelussa.

Epäasialliseen käytökseen syyllistynyt Team Uniquen päävalmentaja hyllytettiin tehtävistään toistaiseksi maanantaina. Team Uniquen muodostelmaluistelun päävalmentajana on toiminut Penttinen.

"Itsetunto on niin kova"

Hän sai perjantaina Taitoluisteluliiton kurinpitolautakunnalta vuoden kilpailukiellon. Kilpailulautakunnan päätöksen mukaan valmentaja syyllistyi urheilun eettisten sääntöjen rikkomiseen muun muassa käyttämällä toistuvasti valmennettaviaan kohtaan epäasiallista kieltä, huutamalla ja nöyryyttämällä.

Ylen vanhassa haastattelussa Penttinen toi esille suorasanaisuutensa luistelijoidensa parissa.

–  Niiden itsetunto on niin kova. Ei tarvitse miettiä, miten sanoo, voi sanoa asian just niin kuin se on. He tietävät, että arvostan niitä enemmän kuin paljon.

Maailmanmestaruus vuonna 2013

Penttinen valmensi Team Uniquen maailmanmestaruuteen vuonna 2013.

–  Vaade on valtava, mikä tarkoittaa, että sieltä erottuu se yksi joka tekee virheitä. Tämä on tosi armotonta. Sen takia en halua varoa tuolla harkoissa tämän tasoisen joukkueen kanssa. Miksi jarruttelisin sitä, koska ei kukaan halua olla se heikoin, hän sanoi.

Valmentajan hyllytyksestä kertoi maanantaina ensimmäisenä Yle. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja