Hylkäysuhan alle joutunut Karsten Warholm avautuu hyökkäyksestä häntä kohtaan: "Tuntuu todella siltä"

Kritiikkiä aitomistyylistään saanut Norjan tähtijuoksija Karsten Warholm tietää saavansa vihaa päälleen suvereenista finaaliesityksestä huolimatta.

Puheet Warholmin tekniikasta nousivat pintaan Budapestin MM-kisojen 400 metrin aitajuoksuvälierien jälkeen, kun norjalaisen huomattiin ylittäneen ainakin yhden aidoista koukkaamalla jalkansa puolittain aidan sivusta.

Italia teki asiasta jopa protestin, joka ei kuitenkaan mennyt läpi.

Warholm vastasi kriitikoilleen jyräämällä keskiviikon finaalissa MM-kultaan ajalla 46,89. Hopealle sijoittunut Brittiläisten neitsytsaarten Kyron McMaster hävisi puoli sekuntia.

– Minusta tuntuu, että (kultamitali) on siellä, missä sen kuuluu olla, Warholm sanoi NRK:lle.

– Tiedän, ettei ole ketään, joka voisi juosta alkuosan kisasta yhtä nopeasti kuin minä. Ja jos he juoksevat, heille tulee vaikeuksia lopussa.

– Olin tällä kertaa vähän viekas ja annoin odottaa. Sitten otin sen haltuuni lopussa, mitä ihmiset eivät usko minun osaavan, mutta minulla on sekin tarvittaessa työkalupakissani, norjalainen uhosi.

Warholm tietää, että kolmesta maailmanmestaruudesta ja Tokion olympiavoitosta huolimatta puheet hänen ”huijaamisestaan” jatkuvat. Juoksija myöntää tunteen, että hänet halutaan alas valtaistuimelta.

– Minusta todella tuntuu siltä. Olen sanonut sitä jo pitkään. Urasi alussa kaikki nostattavat sinua, mutta sitten asiat muuttuvat vähän, Warholm sanoo.

– Hylkäysjuttu antaa aika selvän kuvan siitä, miten nopeasti asiat muuttuvat, ja kaikki tavallaan hyökkäävät sinua vastaan.

Silti Warholm myöntää olleensa muutamien tuntien ajan hermostunut hylkäysuhastaan. Sitten kaikki alkoi näyttää taas paremmalta.

– Ensimmäiset kuvat eivät näyttäneet kovin hyvältä. Se oli vähän ärsyttävää ja häiritsevää, mutta sitten se alkoi näyttää minulle suosiolliselta, Warholm tunnusti.

Lue myös:

    Uusimmat