Mainos

Hybridiauton polttomoottori voidaan pakottaa sammumaan esimerkiksi keskustaan ajettaessa

Monet suurkaupungit ympäri maailman pyrkivät luomaan nollapäästöisiä alueita, joihin ei ole mitään asiaa saastuttavilla autoilla. Lontoo etsii ratkaisua ongelmaan yhdessä Fordin kanssa.

Ford ja Lontoon liikenteestä vastaava Transport for London (TFL) ryhtyvät testaamaan paikkatietoon perustuvaa ratkaisua, jolla päästöjä Lontoon keskustan alueella voitaisiin vähentää merkittävästi.

Vuoden kestävään pilottiohjelmaan on valjastettu parikymmentä ladattavaa Ford Transit -hybridiä. Ideana on, että auton polttomoottori sammuu, kun se on GPS:n mukaan nollapäästöisellä alueella.

– Ilmanlaatu on vahvasti TFL:n agendalla, ja he haluavat nähdä, millaisia hyötyjä tämä voisi tuoda tullessaan, Fordin sähköisistä pakettiautoista vastaava Mark Harvey kertoo Automotive News Europelle.

Transit-hybridi saapuu markkinoille vuonna 2019. Yksilitraisella EcoBoost-bensaturbolla varustetun Transitin toimintamatka täydellä latauksella on 50 kilometriä. Polttomoottoria käytetään kuitenkin vain akuston lataamiseen – ei varsinaisesti ajamiseen.

***

0:21

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.