Huutokauppakeisari Aki Palsanmäki paljastaa: Tämä on kallein myymäni asia

0:26

Televisiopersoona ja meklari Aki Palsanmäen mukaan huutokauppa on kierrätystä parhaimmillaan. Hän kokee, että suomalaiset ovat erittäin hintatietoista sakkia.

VIDEO: Huutokauppakeisari paljastaa arvokkaimman myymänsä tuotteen

Aki Palsanmäki, 48, nautiskelee suurta suosiota suomalaisten keskuudessa. Televisiostakin tuttua meklaria pysähdytään jatkuvasti tervehtimään Porissa, missä mies osallistuu SuomiAreenan keskustelutilaisuuksiin. Palsanmäeltä kysellään kuulumisia ja käsketään kertomaan terveisiä tämän Heli-puolisolle.

Tänään maanantaina huutokauppakeisari asteli lavalle puhumaan kiertotaloudesta.

– Sitä eivät kaikki miellä, että huutokauppias tekee kierrätystyötä, mutta mielestäni se on kierrätystä parhaimmillaan, Palsanmäki toteaa MTV:n haastattelussa.

Palsanmäki pyörittää omaa huutokauppaansa Hirvaskankaalla. Myytävät tavarat päätyvät huutokauppaan usein niin, että ihmiset soittavat Palsanmäelle ja kysyvät, olisiko tavaralle tarvetta.

Meklari tyhjentää myös kuolinpesiä. Tällöin tavara pääsee todella kiertoon, sillä Palsanmäen arvion mukaan jopa 80 prosenttia tavarasta pääsee uuteen kotiin. Kaikki eivät kuitenkaan hoksaa kierrättää kuolleiden sukulaisten omaisuutta.

– Tiedän sellaisiakin tapauksia, että kuolinpesistä ei soiteta mihinkään, vaan laitetaan suoraan vaihtolavalle ja kaatopaikalle. Se on tyhmin ratkaisu, Palsanmäki toteaa.

– Kaatopaikoille menee tällä hetkellä paljon sellaista tavaraa, mitä kansa voisi käyttää. Huonekaluja ja jopa kodinkoneita. Myös työkalut ovat maaseudulla hyvin kysyttyä tavaraa, hän luettelee.

Joidenkin tavaroiden kohdalla tunnearvo on niin suuri, että tavarat laitetaan mieluummin kaatopaikalle kuin muiden käytettäviksi. Se on Palsanmäen mielestä valitettavaa.

Suomessa keräillään kaikkea

Palsanmäen kattavan kokemuksen mukaan suomalaiset ovat erittäin hintatietoisia tavaran suhteen. Lisäksi täällä keräillään aivan kaikkea, laidasta laitaan.

– Taannoin kävimme tekemässä kauppaa nuoren helsinkiläismiehen kanssa. Hän keräsi pölynimureita. Hänellä oli varastossaan 109 antiikkista pölynimuria, eli kyllä ihan kaikkea Suomessa kerätään ja halutaan ostaa, mies naurahtaa.

Kulta ja hopea ovat Palsanmäen mukaan takuuvarmoja myyntituotteita, joille löytyy aina ostajia. Myös muun muassa militariatuotteet, kotimainen taidelasi ja Arabian maitokannut tekevät kauppansa. Pappatunturit, moottoriveneet ja peräkärryt kiinnostavat niin ikään ostajia.

Vaikka verkkokaupat kasvavat kohisten sekä uusien että käytettyjen materiaalien markkinoilla, Palsanmäki uskoo, että perinteinen huutokauppa pitää pintansa.

– Perinteisessä huutokaupassa on se viehätys, että tuotteen näkee ja sitä pääsee hypistelemään. Huutokaupassa on myös se mahdollisuus, että tuotteen voi saada halvemmalla. Jotkut tulevat myös siksi, että pääsevät huutamaan ja kilpailemaan siitä, kuka tuotteen saa, Palsanmäki arvioi.

Palsanmäki on päässyt urallaan myymään myös arvotavaroita.

– Meklauskeikoilla arvokkain tavara, jonka olen myynyt, on talopaketti. Sen hinta oli muistaakseni 48 000 euroa. Kotona kallein tuote oli 600-sarjan Mercedes Benz. Sen myyntihinta oli noin 8500 euroa.

Juttua muokattu 17.7. kello 15.14: Pölynimureita keräilevällä miehellä on peräti 109 antiikkista imuria, eikä vain yhdeksää. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja