Huurretta ja jäätä – aika sulattaa pakastin

Pakastin on hyvä sulattaa ennen kuin se täytetään taas uudella marja- ja sienisadolla.

Pakastin olisi helppo sulattaa talvella, kun pakasteet voi viedä ulos pakkaseen odottelemaan. Mutta jos pakastimeen on muodostunut huurretta tai jäätä yli 0,5 senttiä, on sulattamisen aika. 

Paksu jääkerros nostaa pakastimen sähkönkulutusta ja heikentää sen tehoa. Pakastin tulisi sulattaa kerran vuodessa.

Tee näin

1. Jos pakastimessasi on pakastuksen tehokytkin, kytke se päälle noin vuorokautta ennen ajateltua sulatusta. 

2. Kytke pakastin pois päältä. Jos jääkaappi ja pakastin ovat saman kytkimen takana, vältä avaamasta jääkaappia sulatuksen aikana. 

Kiedo pakasteet sanomalehteen tai laita ne kylmälaukkuun sulatuksen ajaksi.

3. Jätä pakastimen ovi auki. Laita pakastimen hyllylle ja pohjalle astia, jossa on kuumaa vettä. Laita lattialle pakastimen eteen sanomalehtiä.

4. Anna pakastimen sulaa rauhassa. Älä yritä irrottaa jäätä terävällä esineellä.

5. Puhdista sulanut pakastin miedolla pesuaineella, huuhtele ja kuivaa hyvin. Imuroi pakastimen alta ja takaa.

6. Kytke pakastin päälle ja kytke myös mahdollinen tehostus päälle. Laita pakasteet takaisin pakastimeen.

Lue myös:

    Uusimmat