Huumeparonia Aallonmurtajissa näyttelevä Turkka Mastomäki: "Tällä kaudella iso painoarvo on vankilamaailmassa"

Näyttelijä Turkka Mastomäki saa inspiraatiota roolihahmoonsa tosielämän huumeparoneilta.  

C More -alkuperäissarjamenestys Aallonmurtaja sai jatkoa 3. tuotantokauden muodossa. Uuden kauden kuvaukset kuvattiin osittain viime kesänä Vilnassa, Liettuassa hiljattain toimintansa lopetetussa vankilassa.

Huumeparoni Upi Aaltosta rikossarjassa näyttelevä Turkka Mastomäki kertoo tulevan kauden olevan raaka ja julma.

– Nyt ollaan tosi voimakkaissa ja kovassa maailmassa. Tällä kaudella iso painoarvo on vankilamaailmassa ja kuvataan myös perheen pojan kasvumatkaa ja vaikeuksia.

Tv-sarjan syviin vesiin sukeltaminen vaatii näyttelijältä paljon valmistautumista ja tutustumista alamaailman tapaan toimia. Mastomäki kertookin seuranneensa esimerkiksi mediassa paljon kohua saanutta Katiska-tapausta erityisellä mielenkiinnolla.

– Kyllä seuraan uteliaammin lehdistöstä noita asioita. Pääsääntöisesti etsin niitä roolin tarvittavia asioita itsestäni. Piirteitä ja puolia, joita voin vahvistaa.  

– Rikollisuutiset toimivat tietynlaisena polttoaineena siinä. Ja usko siihen, että tällaisia asioita ihmisten arjessa tapahtuu oikeasti, kun omassa arjessa kotikadulla ei niitä ole.

Tapasi roolia varten myös oikeita rikollisia

Näyttelijä kertoo myös kohdanneensa myös oikeita rikollisia työstäessään roolia.

– He tuntuivat mielenkiintoiselta ja tutustumisen arvoiselta. Yhtä arvokkaita ihmisiä kuin muutkin. Kyse on siitä, että yhteiskunnassa on säännöt. Ei minulla ole pokeria lähteä tuomitsemaan heitä. On ollut kiehtovaa kohdata tätä maailmaa.

Mastomäki oli vanhempiensa läsnä heidän loppuun saakka

Mastomäki piti suuret juhlat viime kesänä täyttäessään 50 vuotta. Samalla mies myös juhlisti 25-vuotistaitelijauraansa. Elämänsä suurimpana saavutuksena hän pitää 10-vuotiasta tytärtään.

– Olin 40 kymppinen kun sain hänet elämääni.

Myös omien vanhempien saattohoitotyö on ollut arvokas ja merkittävä kokemus miehen elämässä. Mastomäen äiti menehtyi vuosi sitten ja isä neljä vuotta sitten. Molemmat menehtyivät pitkäaikaisen sairauden uuvuttamina.

– Pystyin saattamaan heidät loppuun asti ja olla heidän lähellänsä.  Ei se aina ollut helppoa. Hölmöä minun olisi katkeroitua siitä, että meni vanhusten hoidossa aikaa. Haluan katsoa sen rikkautena, vaikka se oli välillä uuvuttavaa. Se on todella raastavaa. Nähdä rakkaan läheisen kärsimys ja tuska.

Aallonmurtajan 3. kausi C Morella.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja