Huuhkajille pelottava käänne – Tanska räväytti heti Belgiaa vastaan

Tanska siirtyi Belgiaa vastaan johtoon jalkapallon EM-kisoissa jo toisella peliminuutilla. 

Belgian puolustus rakoili Tanskan hyökkäyksen aikana pahasti, ja Yussuf Poulsen pääsi ampumaan pallon vasempaan alakulmaan. Osuma vei tanskalaiset 1–0-johtoon.

Ottelu on merkittävä myös samassa B-lohkossa pelaavan Suomen kannalta. Etukäteen suotuisimpana tuloksena Huuhkajille on pidetty Belgian suurinumeroista voittoa Tanskasta.

Ennen tätä ottelua sekä Belgia, Venäjä että Suomi ovat kolmessa pisteessä. Suomella ja Venäjällä on takana kaksi ottelua, Belgia tahkoaa nyt toisen pelinsä.

Tanska on avausottelunsa jälkeen nollilla taivuttuaan lauantaina Huuhkajille 0–1. Tanskan nousu kolmeen pisteeseen mutkistaisi lohkoa suuresti – tällöin kaikilla B-lohkon joukkueilla olisi kahden ottelun jälkeen kolme pinnaa.

Huuhkajilta vaadittaisiin tällöin entistä todennäköisemmin hyvää tulosta Belgiaa vastaan, jonka Suomi kohtaa ensi maanantaina lohkon päätöspelissään. Ensi maanantaina yhteen iskevät lohkovaiheen päätöspelissään myös Venäjä ja Tanska.

Jatkoon etenevät varmasti lohkosta kaksi parasta joukkuetta. Kuudesta eri lohkokolmosesta neljä parasta ottavat myös jatkopaikan.

Lue myös:

    Uusimmat