Huuhkajille nihkeä tulos C-lohkosta – joskin odotettu asia varmistui

3:24
Tästä näet Tulosruudun ennakon Huuhkajien Belgia-otteluun.

Ukrainan ja Itävallan välinen jalkapallon EM-kisojen C-lohkon päätöskierroksen ottelu päättyi Suomen kannalta nihkeähkösti Itävallan 1–0-voittoon.

Ottelun ainoa kihaus nähtiin avausjaksolla reilun 20 minuutin pelin jälkeen. David Alaba jakoi kulmapotkun, ja vapaaksi maalin edessä irtautunut Christoph Baumgartner nikkasi pallon jalallaan pömpeliin. Suomen kannalta toivottavinta olisi ollut jommankumman suurinumeroisempi voitto.

C-lohkon toisessa päätöskierroksen ottelussa Hollanti päihitti lohkojumboksi jääneen Pohjois-Makedonian 3–0. Kaikki kolme lohko-otteluaan voittanut Hollanti sekä Itävalta ottivat lohkosta kaksi suoraa pudotuspelipaikkaa.

Ukraina jäi C-lohkon kolmoseksi kolmella pisteellä. Se on tehnyt neljä ja päästänyt viisi maalia.

Suomi on ennen B-lohkon päätöskierrosta kiinni lohkon kolmossijassa kolmella pinnalla. Huuhkajilla on kahden ottelun jälkeen yksi tehty ja yksi päästetty maali, mutta mikäli Suomi jäisi kolmella pisteellä lohkokolmoseksi, sen maaliero olisi pakkasella.

Jos tasapisteissä olevien joukkueiden maaliero on saman verran miinuksella, tarkastellaan tehtyjä maaleja. Tässä vertailussa Suomi ei tulisi tasapistetilanteessa todennäköisesti Ukrainaa päihittämään.

Toisaalta se varmistui, että tasapelillä lohkovaiheen päätösottelustaan Suomi olisi varmasti pudotuspeleissä vaikka se sijoittuisi lohkokolmoseksi. Neljä parasta lohkokolmosta kuudesta selviytyy pudotuspeleihin, ja vähintään kaksi lohkokolmosta jää Suomen taakse, jos Huuhkajat nousee neljään pisteeseen. Ennestäänkin oli todennäköistä, että lohkon päätöspelin tasapeli kantaisi Suomen jatkoon.

Huuhkajat kohtaa B-lohkon päätösottelussaan tänään kello 22 jatkopaikkansa jo varmistaneen Belgian.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja