Huuhkajien hyökkääjältä Marcus Forssilta jättimäisen tärkeä maali – suomalaissankari iski Brentfordin nousufinaaliin

Brentfordin suomalaishyökkääjä Marcus Forss vei maalillaan joukkueensa Mestaruussarjan nousukarsinnan finaaliin.

Tuoreeltaan Huuhkajien EM-leiriryhmään nimetty Forss pääsi kentälle toiselle puoliajalle, kun pelattiin Brentfordin ja Bournemouthin play-off-sarjan ratkaisevaa toista osaottelua.

Tilanne oli tuolloin vielä 1–1, ja yhteismaalit olivat Bournemouthille 2–1, mutta vieraiden Chris Mephamin ottama punainen kortti ensimmäisellä puoliajalla antoi Brentfordille ja Forssille mahdollisuuden nousuun.

Ottelusarjan tasoitus nähtiin 50. minuutilla, kun Vitaly Janelt osui. Bournemouth roikkui vielä kuitenkin finaalipaikassa vierasmaalisäännön perusteella.

Marcus Forssista tuli kotiyleisön sankari 81. minuutilla, kun hän ohjasi matalan keskityksen maalin edestä jalallaan aivan yläriman alle maalin kattoon.

Vajaamiehisenä Bournemouth ei onnistunut saamaan uskottavaa loppukiriä aikaiseksi, ja loppuvihellys käynnisti välittömät juhlat Brentford Community -stadionilla.

Brentford tavoittelee paikkaa ensi kauden Valioliigassa Lontoon Wembleyllä pelattavassa nousufinaalissa. Se saa vastaansa voittajan otteluparista Swansea–Barnsley.

Nousufinaali pelataan 29. toukokuuta, joten Forssin kausi seurajoukkueessa venyy Suomen maajoukkueen kannalta pitkäksi. Huuhkajat pelaa viimeisen valmistavan maaottelunsa 4. kesäkuuta Viroa vastaan.