Mainos

Hursti tyrmää Wahlroosin listan: Tule elämään kuukaudeksi vähillä rahoilla

Köyhien auttajana tunnettu Heikki Hursti tyrmää selkein sanoin miljonääri Björn Wahlroosin listan valtion taloustilanteen parantamiseksi.

Wahlroos kertoo Talouselämä-lehdessä, että julkisia menoja voisi leikata miljardilla, minkä lisäksi sosiaalietuudet voisi jäädyttää neljäksi vuodeksi. Etuuksien pitäminen nykytasollaan toisi valtiolle hänen laskelmiensa mukaan 1,5 miljardin säästöt.

Wahlroosin säästölista

Wahlroos ehdottaa valtion menojen kasvattamista ja veronkevennyksiä yhteensä 4 miljardin edestä ja toisaalta säästöjä, veronkorotuksia ja muita tulonlisäyksiä 6-7 miljardin edestä.

Julkisia menoja voisi leikata miljardilla, ja sosiaalietuudet voisi jäädyttää neljäksi vuodeksi. 

Jo alennettua yritysten maksamaa yhteisöveroa pitäisi Wahlroosin mielestä puolittaa, mikä maksaisi hänen mukaansa 1,5-1,7 miljardia euroa. Pääomaveron korotusaikeet voisi perua.

Hän tekisi myös terveydenhuollosta maksullista sekä säätäisi lukuvuosimaksut yliopistoihin.

Lisäksi Wahlroos ehdottaa kiinteistöveron ulottamista metsään ja peltoon sekä maataloustukien leikkausta. Wahlroos kertoi ajatuksistaan Talouselämä-lehdessä. 

Köyhien auttaja, ruoka-apua jakava Heikki Hursti ei lämpene Wahlroosin listalle. Häen mukaansa lista lisää eriarvoisuutta entisestään.

– Olen ilman muuta Wahlroosin kanssa samaa mieltä siitä, että valtiolle pitäisi saada säästöjä. Mutta ei se käy, että vain pieni-osaisimmilta otetaan. Tällaisella listalla lisättäisiin vain huono-osaisten tilannetta. Esimerkiksi terveydenhuollon säätäminen maksulliseksi osuisi suoraan vähävaraisiin. Terveydenhuolto ruuhkautuisi entisestään ja maksullisuus kävisi jo entisestään köyhien lompakolle.

Hursti muistuttaa, että esimerkiksi työttömistä moni haluaisi tehdä töitä, jos niitä vain olisi.

– Jos Wahlroos haluaisi oikeasti tehdä jotakin, niin hän voisi työllistää nämä perusturvalla elävät ja työttömät, sanoo Hursti.

Köyhien auttajalla on myös yksi vihje miljonääri Wahlroosille.

– Wahroosin olisi hyvä mennä itse muutamaksi kuukaudeksi elämään vähillä rahoilla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.