Mainos

Hurrikaani Irene on rantautunut Pohjois-Carolinaan

Hurrikaani Irene on rantautunut Yhdysvaltain itärannikolle. Rantautuminen tapahtui lähellä Cape Lookoutia Pohjois-Carolinan rannikolla.

Yhdysvaltain Hurrikaanikeskuksen mukaan Irene on tuonut alueelle tuulia, joiden nopeus on 140 kilometriä tunnissa. Ykkösluokan hurrikaani liikkuu luoteeseen 22 kilometrin tuntinopeudella.

Pohjois-Carolinassa rankkasateet ovat saaneet kadut tulvimaan ja myrskytuulet ovat kaataneet puita sekä katkoneet sähköjä. Yhden ihmisen pelätään hukkuneen. Säätieteilijöiden mukaan myrsky on edelleen vaarallinen.

Irenen ennustetaan jatkavan matkaansa itärannikkoa pitkin Washingtoniin, New Yorkiin ja Bostoniin ilman merkittävää heikkenemistä.

Hurrikaanin vuoksi New York turvautuu ensimmäistä kertaa pakolliseen evakuointimääräykseen. Kaupungin pelastusviraston mukaan evakuoitavilla alueilla asuu kaikkiaan 370 000 ihmistä, kertoo sanomalehti New York Times.

Uutistoimisto Reutersin mukaan New Yorkin sairaaloista on evakuoitu 7 000 ihmistä.

Kaupungin joukkoliikenne pysäytetään puoliltapäivin paikallista aikaa. Myös armeija valmistautuu auttamaan pelastustöissä.

Lentoyhtiöt ovat ilmoittaneet noin 7 000 lennon perumisesta. Myös Finnairin tämänpäiväiset ja huomiset New Yorkin -vuorot on peruttu.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.