Mainos

Finnair perui viikonlopun lentovuorot New Yorkiin

Yhdysvaltojen itärannikolla hirmumyrsky sotkee pahoin liikennettä. Aamuun menneessä lentoyhtiöt olivat ilmoittaneet kaikkiaan 7000 lennon perumisesta.

Myös Finnairin tämänpäiväiset ja huomiset New Yorkin -vuorot on peruttu.

– Toistaiseksi näyttää siltä, että maanantaina New Yorkin lennot operoidaan normaalisti. Finnairilla seurataan aktiivisesti tilannetta ja tiedotamme heti, jos joudumme perumaan lisää vuoroja, kertoo Finnairin tiedottaja Inka Ikonen.

Finnair liikennöi Helsingin ja New Yorkin välillä kerran vuorokaudessa. Paalulento Helsinkiin olisi pitänyt lähteä tänään kello 17.50 Yhdysvaltojen aikaa.

– Koneet ovat yleensä aika täynnä. Meillä on normaali huolenpitovelvollisuus asiakkaistamme. Eli maksamme yöpymiset ja tiedotamme sitten mahdollisuuksista, miten voi päästä kotiin. Siirrämme asiakkaamme heti seuraaville mahdollisille lennoille.

Koneeseen mahtuu lähes 300 matkustajaa, mutta Ikosella ei ollut tietoa, miten monta matkustajaa lentojen perumiset koskevat. Finnair tarjoaa myös Helsinkiin jääneille mahdollisuutta matkustaa myöhemmin New Yorkiin.

– Jos on mahdollista ja halua, niin meillä on mahdollisuus siirtää matkaansa syyskuun loppuun asti.

Myös New Yorkin joukkoliikenne pysäytetään.

Lentoliikenne loppuu New Yorkin lentokentiltä iltaan mennessä. Lentokoneet pääsevät yhä lähtemään New Yorkista, mutta useimmat lentoyhtiöt ovat peruneet lennot

Uutistoimisto AFP:n mukaan kymmenet tuhannet ihmiset ovat paenneet Yhdysvaltojen itärannikolta maan sisäosia kohti.

Myös armeija varautuu hurrikaaniin

Yhdysvalloissa myös armeija valmistautuu auttamaan hurrikaani Irenen pelastustöissä.

Puolustusministeri Leon Panettan mukaan 100000 kansalliskaartilaista on valmiudessa itärannikon osavaltioissa, joita hirmumyrsky koettelee viikonlopun aikana.

Armeija antaa myös helikoptereitaan avuksi pelastustöihin. Lisäksi pioneerijoukkoja on komennettu avustamaan myrskytuhojen korjaamisessa.

(MTV3 - STT - AFP - REUTERS)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.