Espoossa suuri tulipalo koululla – poliisi epäilee tahallaan sytytetyksi

Tulipalo Laurinlahden koululla Espoossa 0:45
Katso silminnäkijöiden videot tulipalopaikalta.

Espoon Laurinlahden koulun katto paloi perinpohjaisesti perjantai-iltana. Pelastuslaitos sai hälytyksen koululle kello 20:15.

Iltakymmenen jälkeen palo oli saatu hallintaan, eikä leviämisvaaraa enää ollut, kertoi päivystävä palopäällikkö Tuukka Tuuli.

Savua tulee kuitenkin kytevistä pesäkkeistä edelleen, joten lähialueilla on hänen mukaansa syytä edelleen pitää ovet ja ikkunat suljettuina.

Henkilövahinkoja palosta ei aiheutunut, ja se saatiin hallintaan suhteellisen nopeasti.

– Tämähän on käytöstä poistettu koulu, toki iso sellainen, Tuuli sanoo tapahtumapaikalta.

Hänen mukaansa palo saatiin rajattua kattopaloksi, mikä johtaa lähes koko katon tuhoutumiseen. Itse rakennus ei kuitenkaan ole vaarassa romahtaa.

Koulurakennus on ollut tyhjillään, sillä koulu toimii tällä hetkellä väistötiloissa. Rakennuksessa on todettu sisäilmaongelmia, minkä vuoksi oppilaat on siirretty toistaiseksi Rehtorintielle Espoonlahteen.

Poliisi epäilee tahalliseksi

Poliisi kertoi hieman ennen iltakymmentä tiedotteessaan, että ketään ei sen tietojen mukaan ole loukkaantunut palossa.

Poliisi mainitsi tiedotteessa selvittävänsä myös, liittyykö Laurinlahden tulipalo muihin viimeaikaisiin paloihin Espoossa. Viimeksi torstaina 9. toukokuuta Espoon Tuomarilassa paloi rakennus.

– Tällaisten tulipalojen sytyttäminen on erityisen moitittavaa, sillä rakennuksessa saattaa olla ihmisiä, jotka voivat loukkaantua pahoin, sanoo Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen komisario Petteri Ovaska.

Palojen sytyttäjiksi epäillään muutaman hengen ryhmää, ja tutkii paloa tuhotyönä.

Poliisi pyytää havaintoja alueella liikkuneista noin 15–16-vuotiaista pojista, joilla on ollut päällään tummat vaatteet.

Mahdollisia silminnäkijähavaintoja voi lähettää poliisille sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.lansi-uusimaa@poliisi.fi tai puhelinnumeroon 0295 413 031.

WhatsApp_MTV3_Stripe_

Näitkö tapahtuman tai kuvasitko siitä videon? Ota yhteyttä WhatsAppissa numeroon 040 578 5504 tai mtvuutiset.fi/lukijankuvat.

Lue myös:

    Uusimmat