Mainos

CNN: Tällaista tuhoa Irene tekisi pahimmillaan New Yorkissa

Mikäli hurrikaani Irene iskisi suoraan New Yorkiin, olisi sillä pahimmillaan katastrofaaliset seuraukset.

CNN:n sivuilla esitelty simulaatio ja asiantuntija-arvio kuvaavat, millaista jälkeä kakkosluokan hurrikaani saisi hurjimmillaan aikaan New Yorkissa.

Myrskyn iskiessä tulvavesi peittäisi hiljalleen Ala-Manhattanin, peittäen useat keskeiset kulkuväylät. JFK:n lentokentällä vettä olisi kuusi metriä, myös Wall Street jäisi noin pari metriä veden alle. Kaupungin metrosysteemi lamautuisi kokonaan.

Geologi Nick Coch pitää erityisen vaarallisena kaupunkilaisten asenteita.

– Vaarallisin asia New Yorkissa ovat newyorkilaiset. Kaupunkilaiset kuvittelevat, että he ovat valmiita mihin tahansa, mutta harvat kaupungin asukkaat ovat olleet hurrikaanin keskellä ja tietävät kuinka arvaamattomia ne ovat, Coch arvioi.

– Täällä olisi lasia aivan kaikkialla kaduilla, lasia lentäisi ilmassa, hän kuvailee.

Ja vaikka kaupunki säästyisikin hurrikaanin suoralta iskulta, aiheuttaisivat Cochin mukaan tulvat valtavia vahinkoja etenkin Ala-Manhattanilla.

Mikäli hurrikaani yltyisi kolmosluokan myrskyksi, nousisivat sen aiheuttamat tuhot jopa 100 miljardiin dollariin.

– Metropolialueilla on valtavasti asukkaita ja kalliita rakennuksia. Jos tähän yhtälöön lisää hurrikaanin, ovat seuraukset hirvittävät, arvioi vakuutustietokeskusta edustava Jeanne Salvatore.

Suunnitelmissa on valmistauduttu evakuoimaan rannikkoalueilta jopa 2,3 miljoonaa asukasta. On kuitenkin kyseenalaista kuinka moni kaupunkilainen jättäisi kotinsa.

– Ihmiset, jotka ovat kasvaneet täällä, sanovat etteivät he lähde minnekään. Ja se on todellinen huolenaihe, toteaa Rockawayn yhdyskunnan puheenjohtaja Dolores Orr.

New Yorkiin ei ole iskenyt isoa hurrikaania sitten vuoden 1938.

(MTV3)

Lue koko CNN:n uutinen

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.