Mainos

New Yorkiin evakuointikäsky, asukkaat rynnivät rannalle: "Tänään on hienot aallot"

Osa New Yorkin asukkaista ei tunnu suhtautuvan lähestyvään hurrikaani Ireneen kovinkaan vakavasti.

Vain tunteja sen jälkeen, kun kaupungin pormestari Mike Bloomberg antoi alueelle evakuointikäskyn, Rockaway Beachin rannat olivat täynnä auringonpalvojia.

Paikan päällä italialaisia jäätelöherkkuja myynyt Roberto Luzuriaga arvioi viranomaisten kehotusten olevan usein varmuuden vuoksi tehtyjä.

– Onhan tämä huolenaihe, mutta usein asioita liioitellaan. Joskus päätöksiä tekevät ihmiset haluavat vain pelastaa oman takalistonsa, Luzuriaga totesi.

Myös rannalla oleskellut Jeffrey Rose arvioi, että varoituksilla halutaan lähinnä välttää lakitupa.

– Elämme oikeusyhteiskunnassa. Kaupunki tietää, että jos jotain tapahtuu, se voidaan haastaa oikeuteen. Se on ihan ok, ihmisten täytyy vain huolehtia itsestään.

Rockaway Beachillä asuva C.J. Carey pohti lähtevänsä kaupungista kohti pohjoista lauantaina. Vielä tänään hän nautti kuitenkin hellesäästä.

– Siellä saattaa olla hurrikaani, mutta tänään on hienot aallot, Carey totesi.

Monet muut asukkaat pohtivat yhä lähteäkö vai jäädäkö. Rockaway Beachiä vastapäätä asuva Michael Curcio varautui myrskyyn naulaamalla ikkunoitaan laudoilla kiinni. Hän pohti yhä lähtemistä.

– Vaimoni sanoi, että hän haluaa jäädä ja nähdä aallot. Sanoin hänelle, että kiedon köyden hänen ympärilleen ja pidän kiinni niin kauan kuin pystyn, Curcio vitsaili.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.