Hurjaa kuvaa: Mika Häkkisen F1-jäähyväisiä väritti Kimi Räikkösen raju ulosajo – päivälleen 20 vuotta sitten päättyneellä uralla pysäyttävä hetki: "Se ei ollut minun vikani"

6:24
Mika Häkkinen hyvästeli F1-radat lokakuussa 2001 – Kimi Räikkönen hurjassa kolarissa Häkkisen viimeisessä GP:ssä.

Mika Häkkisen F1-uran päättymisestä tulee tänään kuluneeksi tasan 20 vuotta. Tulosruutu huomioi tuolloin näyttävästi F1-legendan uran ja viimeisen kisan, jossa nähtiin myös dramaattinen suomalaistilanne, kun Sauberin Kimi Räikkönen ajoi rajusti ulos. 

Häkkinen jäi 14. lokakuuta 2001 ajetun Japanin GP:n jälkeen määrittelemättömälle sapaattivapaalle, eikä odotetusti palannut enää F1-kilpa-auton rattiin. Häkkisen korvasi McLaren-autossa Räikkönen, joka on puolestaan päättämässä F1-uraansa tähän kauteen.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Vantaalaisen Häkkisen ura oli huima: maailmanmestaruudet vuosina 1998 ja 1999 sekä kaikkiaan 20 osakilpailuvoittoa ja 51 palkintosijaa. Ykköstiloista kaksi tuli viimeisellä kaudella, joka oli suomalaisen kannalta muuten tervanjuontia. 

Häkkisen F1-taipaleen dramaattisin ja hänen uransa lähes päättänyt tilanne nähtiin kauden 1995 viimeisessä kisassa, kun McLaren-kuski sinkoutui takarenkaan äkillisen tyhjentymisen takia hurjalla vauhdilla Adelaiden radan valleihin. 

– Se ei ollut minun vikani, Häkkisen kerrotaan sanoneen ensimmäisenä, kun hän tuli tajuihinsa sairaalassa vuorokausi onnettomuuden jälkeen.  

Pääkuvan video: Tulosruutu paketoi Häkkisen uran ja viimeisen kisan tunnelmat 14. lokakuuta 2001. Videolla myös kuvaa ja kommentteja Kimi Räikkösen rajusta ulosajosta yhdessä Jean Alesin kanssa. Alla olevalla videolla tunnelmia Mika Häkkisen synnyinseudulta Vantaan Martinlaaksosta, kun suomalaisen legendaarisesta ohituksesta Spassa tuli kuluneeksi 20 vuotta elokuussa 2020.

6:58
Formulasirkus suuntasi Mika Häkkisen synnyinseudulle Vantaan Martinlaaksoon, kun suomalaisen legendaarisesta ohituksesta tuli kuluneeksi 20 vuotta elokuussa 2020.
 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja