Hurja väite: Kanada yrittää ryöstää suomalaisen NHL-huippulupauksen

Vasta 15-vuotias Brad Lambert on yksi suomalaisen jääkiekkoilun tämän hetken lupaavimmista pelaajista. HIFK:ta edustava Lambert on kuitenkin ajautumassa sangen erikoisen miekkailun keskelle.

Lambert on pelannut viime vuodet Suomessa. Aluksi Pelicansin juniorijoukkueissa ja tällä kaudella IFK:ssa.

Hänen perheestä löytyy aivan NHL-tasolta tuttuja kasvoja. Lambertin setä Lane Lambert toimii tällä hetkellä New York Islandersin apuvalmentajana. Hän voitti Washington Capitalsin kanssa Stanley Cupin kauden 2017-18 päätteeksi.

Brad Lambertin tapaus nousi esille kanadalaisen TSN:n lähetyksessä.

– Lambert on vasta 15 ja hän täyttää joulukuussa 16 vuotta. Hän on mielenkiintoinen tapaus monella tapaa. Hän on suomalainen, ja hän on pelannut siellä jo jonkin aikaa. Hän on myös yksi kovimmista huippulupauksista kesän 2022 NHL-draftia ajatellen, TSN:n toimittaja Bob McKenzie puhui nuoresta suomalaispelaajasta.

Tunnettu NHL:n sisäpiiritoimittaja McKenzie teki sangen kovan paljastuksen Lambertiin liittyen.

– Tuorein juttu on se, että Kanadan jääkiekkoliitto haluaisi hänet itselleen ja he haluaisivat tehdä hänestä kanadalaisen kansainvälisiä pelejä varten, McKenzie kertoi.

Lambertilla on sekä Suomen että myös hänen isänsä kautta Kanadan kansalaisuus. Lambert on tällä hetkellä Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkueen mukana.

McKenzie nosti esille sen, miten Kanadan liiton ”ryöstöaikeet” eivät ole helpon kiven takana.

– Hän on pelannut vain yhden vuoden ajan kanadalaisessa juniorisarjassa. Edustusoikeutta varten vaaditaan kaksi peräkkäistä kautta. Joten Kanadan liitolla riittää tekemistä, että he onnistuvat tuossa, McKenzie myönsi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.